Maden İSGB’den, Maden-İş’e ziyaret

Mart başında olağan genel kurulunu gerçekleştirerek güven tazeleyen Maden-İş Yatağan Şubesi yönetimine kutlama ziyaretleri sürüyor.Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi(İSGB)...

Maden İSGB’den, Maden-İş’e ziyaret

Mart başında olağan genel kurulunu gerçekleştirerek güven tazeleyen Maden-İş Yatağan Şubesi yönetimine kutlama ziyaretleri sürüyor.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi(İSGB) de, Osman İlhan başkanlığındaki yeni yönetimi ziyaret ederek, 4 yıllık yeni görev dönemlerinde başarı dileğinde bulundular. Maden Direktörlüğü’ne iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan yüklenici firma CEMRE OSGB’nin İş Güvenliği Uzmanları Nevzat Çağlar Tüfekçi-Fatih Keçeli, İşyeri Hekimi Dr. Serdar Özdoğan ile Termik Santral ve Maden Direktörlüğü Eğitim Uzmanı Serdar Karain; eskiden olduğu gibi yeni dönemde de iş sağlığı ve güvenliği konusunda, sendika yönetimi ve üyeleriyle sıkı bir ilişki içinde olmayı umduklarını ifade ettiler… Ziyaret sırasında, sendika yönetim kurulu üyesi Volkan Ergenç ile işyeri temsilcisi Ali Gider de hazır bulundu.

Kutlama ziyaretinde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Nevzat Çağlar Tüfekçi, sendikanın örgütlü olduğu maden işyerinde çalışanlarla iyi bir diyalog içinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde anlatılanlara ve iş talimatlarına uygun davranarak ciddi iş kazalarıyla karşı karşıya kalmamaktadırlar. İşyerimizdeki iş kazaları, dikkatsizlik sonucu meydana gelen basit yaralanmalı kazalardır. Maden işyerinde ağır sonuçlu iş kazalarının olmamasında; alınan önlemlerin yanısıra sendika üyesi çalışanların, iş sağlığı ve güvenliği kültürüne sahip olmalarının payı çok büyüktür. Bu bilinç ve kültürün bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyoruz.”

Maden işyerlerinde işçi sağlığının çok önemli olduğuna ve meslek hastalıklarının önemine vurgu yapan işyeri Hekimi Dr. Serdar Özdoğan şöyle konuştu: “İşyerimizde her yıl, solunum testi-işitme testi-akciğer filminin çekilmesi ve tetanos aşısı düzenli olarak yapılmaktadır. Çalışanlarda bir meslek hastalığı belirtisi gördüğümüz zaman, hemen müdahale ediyoruz. Çalışan temsilcileri, her ay toplanan İSG Kurulda, kendileriyle ilgili sorunları dile getirmede daha etkin davranmalı, katılımcı olmalıdırlar.”

Asıl işveren temsilcisi olarak ziyarete katılan, Santral ve Maden Direktörlüğü Eğitim Uzmanı Serdar Karain, işveren temsilcisi olarak sahadaki çalışanlarla sürekli iletişim halinde olmak istediklerini belirterek, “Çalışanlarımız iş sağlığı ve güvenliği açısından Kişisel Koruyucu Donanım(KKD) malzemelerini kullanmalıdırlar. Onlara yaptıkları işe uygun malzemeleri sağlamak bizim görevimiz. Arkadaşlarımızın hepsi sağlıklı olmalı. Amacımız, onlara uygun çalışma koşullarını sağlamaktır. Bizim için insan hayatı her şeyin üstündedir. Biz kurum olarak, işyerlerimizde ‘önce insan’ anlayışını kendimize ilke edindik” dedi.

Maden Direktörlüğü İSGB’nin kutlama ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden Maden-İş Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan, “maden işyerinde, işçisiyle-işvereniyle biz bir aileyiz. Aile içinde huzur ve güvene dayalı bir çalışma ortamını hep birlikte gerçekleştirmeliyiz” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “İşyerinde sıfır iş kazası hedefimiz olmalıdır. Bunu sağlamak için hepimize düşen görevler bulunmaktadır. Üyelerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak için Maden Direktörlüğü yönetimiyle sürekli diyalog halindeyiz. Maden Direktörü Yüksel Akın, işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili konularda çok duyarlı. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz.”

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.