Kütüphane Haftası kutlanıyor

Kütüphane Haftasının 53. Yılı etkinlikleri kapsamında İl Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, Koca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler, yetkililer ve kütüphane çalışanları Muğla Valisi Amir Çiçek’i...

Kütüphane Haftası kutlanıyor

Kütüphane Haftasının 53. Yılı etkinlikleri kapsamında İl Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, Koca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler, yetkililer ve kütüphane çalışanları Muğla Valisi Amir Çiçek’i Makamında ziyaret etti.

Yaptığı konuşmada okumanın önemine dikkat çeken Vali Çiçek, günümüzde özellikle gençlerin bilgi elde etmek için teknolojiyi kullandıklarını, sağlıklı ve tam bilgi elde etmek için yazılı kaynaklardan ve kütüphanelerde bulunan kitaplardan faydalanmak gerektiğini belirtti.

Kütüphanelerin başlıca görevlerinin bilgi kaynağının belirlenmesi, kazanılması, korunması ve geleceğe taşınması olduğunu belirten Vali Çiçek, “Okumak toplumun gelişmesini arttırır. Toplum olarak her kesimin okuma ve kütüphaneleri kullanma alışkanlığı kazanması, araştırması, sürekli olarak kendini geliştirmesi gereklidir. Kütüphanelerde çalışanlar kitabı ve okumayı sevmeli, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamalıdırlar. İlimiz, okuyan anlamında iyi konumdadır” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Veli Çelik, Muğla’da 3’ü merkezde, 9’u ilçelerde olmak üzere toplam 12 adet kütüphanenin olduğunu belirterek, Kütüphane Haftası etkinlikleri ve kütüphanelerin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.