Jandarmadan, ormancılara kriminal eğitim

Yatağan ilçesinde, İl jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından orman işletme şefleri ve muhafaza memurlarına “Kriminal Farkındalık Eğitimi” verildi.Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Yatağan, Milas...

Jandarmadan, ormancılara kriminal eğitim

Yatağan ilçesinde, İl jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından orman işletme şefleri ve muhafaza memurlarına “Kriminal Farkındalık Eğitimi” verildi.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Yatağan, Milas ve Kavaklıdere’deki orman işletme şefleri ve orman muhafaza memurlarına, Muğla Jandarma Komutanlığı Kriminal Kısım Amirliği ve Yatağan Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından “Kriminal Farkındalık Eğitimi” verildi.

Eğitime, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet İşçi ve Yatağan Orman İşletme Müdürü Eşref Şen müdür yardımcısı Yunus Aydın’ da katıldı.

Eşref Şen, jandarma ekipleri tarafından verilen eğitimin önemini dikkat çekerek, “Biz Orman Teşkilatı olarak olası bir yangın durumunda yangının bir an önce müdahale edilip önce kontrol altına alıp sonra da söndürülmesine odaklanıyoruz. Oysa orman yangınlarının çıkış nedenlerinin aydınlatılması konusunda olay yeri incelemesi ve deliller çok önemli. Ayrıca ormanda başka vakalarda yaşanabiliyor eğitimin bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum. İl ve İlçe Jandarma komutanlıklarımıza da bu konuda bizlere sağladıkları destek nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.