Bodrum Otogarı İçin İmza Kampanyası

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 74 milyon TL’lik toplam maliyetle ihalesi yapılan Bodrum’un merkezinde bulunan otogarın Torba kavşağına taşınacak olması üzerine, vatandaşlar eski otogarın park haline getirilmesi talebinde...

Bodrum Otogarı İçin İmza Kampanyası

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 74 milyon TL’lik toplam maliyetle ihalesi yapılan Bodrum’un merkezinde bulunan otogarın Torba kavşağına taşınacak olması üzerine, vatandaşlar eski otogarın park haline getirilmesi talebinde bulundu. Sosyal medyada başlatılan imza kampanyası için 5 bin imza hedeflendi, 4 bin 600 civarı imza toplandı.

Bodrum otogar alanının yeni yerine taşınmasından sonra boş kalan eski alanın vatandaşların dinlenebilecekleri, sosyal aktivitelerde bulunacakları bir parka dönüştürülmesi için imza kampanyasını başlatan Elif Tığ, kampanya metninde şu ifadeleri kullandı: “Bodrum Otogarı’nın yeni yapılacak alana taşınmasıyla halihazırda otogarın bulunduğu alanın ağaçlandırılıp park haline getirilmesini istiyoruz. Bodrum merkezde oturup gölgesinde kitap okunabilecek, kuşların, çocukların oynadığı, yazın kalabalığından nefes alınabilecek bir park mevcut değil. Bir zamanlar Halikarnas Balıkçısı'nın elleriyle tek tek diktiği ağaçlar gibi, bu alanın onun anısına yeşillendirmesi ve gittikçe artan betonlaşmanın içinde bir yeşil nefesin oluşturulması için desteklerinizi bekliyoruz.”

Parkın Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın bir zamanlar Bodrum’da yaptığı ağaçlandırma çalışmaları gibi düzenlenmesinin yerinde olacağını dile getiren Tığ;

“Halikarnas Balıkçısı bildiğiniz üzere yazdığı bir yazı nedeniyle yargılanıp Bodrum’a kalebent olarak sürülür. Bodrum o zamanlar kimsenin bilmediği bir balıkçı kasabası. Büyük bir heyecan ve korku ile aylar süren zorlu bir yolculuk sonrası ulaşır Bodrum’a. Yokuşbaşı’na da gelip aşağı baktığında bembeyaz badanalı evleriyle, masmavi uyuyan deniziyle vurulur Bodrum’a ilk görüşte. Sonrasında cezası bittiğinde de gitmez Bodrum’dan. Bir teknesi vardır balıkçılık yapar. Gökova körfezini de Bodrum kadar sevmiştir. Mavi yolculuklar onun sayesinde başlar. Ama bir diğer tutkusu bitkilerdir. Yurt dışından tohumlar sipariş verir posta ile. Eker, çimlendirir ve o fideleri Bodrum’un dört bir yanına diker. Şuan Bodrum Belediye meydanındaki ve marinaya kadar uzanan yoldaki o palmiyeleri hep o dikmiştir. Bodrum’a ve hatta tüm Akdeniz’e turunçgilleri o getirmiştir, oradan oraya gidip halkı bu bitkilerin bakımı konusunda da bilgilendirmiştir. Diyeceğim o ki Bodrum’u şimdiki Bodrum yapan kişidir Halikarnas Balıkçısı. İnsanın iyiki sürmüşler onu Bodruma diyesi gelir. İşte ondandır Bodrum otogarından kalacak alana adına yakışır bir park yapmayı önerişim.”

Sevil Yılmaz

Bu haber toplam 230 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.