3 ilçeye okul ödeneği çıktı

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün girişimleri sonucu Yatağan, Seydikemer ve Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde Muğla Üniversitesine bağlı kurulacak olan yüksek okullar için Kalkınma Bakanlığından ödenek...

3 ilçeye okul ödeneği çıktı

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün girişimleri sonucu Yatağan, Seydikemer ve Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde Muğla Üniversitesine bağlı kurulacak olan yüksek okullar için Kalkınma Bakanlığından ödenek çıkartıldı.

Yatağan, Seydikemer  ve Akyaka’daki Muğla Üniversitesi’ne bağlı okullar için Kalkınma Bakanlığından ödenek çıkartıldı.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile makamında görüşerek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ek ödenek için söz aldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la yapılan görüşme sonrası bir açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, 2016 yılı yatırım bütçesinde yer alan Seydikemer İlçesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bina projelerinin ihale safhasına geldiğini belirterek, şunları söylediler: “Bu kapsamda, 6500 metrekare kapalı alana sahip bina yaklaşık 10 milyon liraya mal olacaktır. Yüksekokul binasının Temmuz 2016 yılı içerisinde ihale edilmesi planlanmaktadır.

2016 yılı yatırımında yer alan ve Muğla İli, Ula İlçesinde Akyaka Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Okulu için iz ödeneği bulunup imar planları akabinde ihale safhasına geçilecektir.

2016 yılı yatırımına teklif edilip ancak yatırım programında yer almayan,  Yatağan Meslek Yüksekokulu’nun inşaatına 2009 yılında başlanmış ve yüzde 20 seviyelerine gelmiştir.  Projenin tamamlanabilmesi için 5 milyon liraya bir paraya ihtiyaç vardır.”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile yapılan görüşmeye Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile birlikte Muğla Sıkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bayram Akça ve Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Bayram Bozyiğit de katıldı.

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.