Zurna Festivali Sona Erdi

MuğlaBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Zurna Festivali, muhteşem bir final ile sona erdi.Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 2. Uluslararası Zurna Festivali'ne Muğla, Aydın,...

Zurna Festivali Sona Erdi
Muğla

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Zurna Festivali, muhteşem bir final ile sona erdi.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 2. Uluslararası Zurna Festivali'ne Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon, Gaziantep, Azerbaycan, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 16 zurna üstadı katıldı.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalin son gününde zurna üstatları Tibet Var,  Saffet Akay, Ömer Parlak, Metin Öğe, Shirzad Fataliyev, Naci Peri, Halil Çokyürekli, Battal Sazcı, Basri Eğriboyun, Ertan Tekin, Samir Kurtov, Christos Karakostas ve Hasan Çakan orkestra eşliğinde Türkiye ve dünyadan çeşitli eserleri zurna ile seslendirdi.

3 gün boyunca izleyenlere keyifli anlar yaşatan 2.Uluslararası Zurna Festivali, dünyada bir ilk olması ile dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, Muğla Uluslararası Zurna Festivali ile bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek; “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimizi bu yıl uluslararası boyuta taşıdık.  3 gün boyunca festivali yaklaşık 5 bin kişi izledi. Önümüzdeki yıllarda inşallah daha kapsamlı bir festival hazırlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Festivale katılan sanatçılara teşekkür plaketi verilmesinin ardından zurna üstatları birlikte Harmandalı çalarken vatandaşlar da eşlik etti.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.