ZİRVE DAĞCILIK, BABALAR GÜNÜNÜ ZİRVEDE KUTLADI

Muğla’da pek çok faaliyetleriyle adından oldukça sık söz ettiren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Babalar Günü’nü Batı Torosların 2. en yüksek zirvesi 3 bin 36 metreyle Akdağlar Uyluk tepesinde kutladı.Sinem KarakayaMuğla’da...

ZİRVE DAĞCILIK, BABALAR GÜNÜNÜ ZİRVEDE KUTLADI

Muğla’da pek çok faaliyetleriyle adından oldukça sık söz ettiren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Babalar Günü’nü Batı Torosların 2. en yüksek zirvesi 3 bin 36 metreyle Akdağlar Uyluk tepesinde kutladı.

Sinem Karakaya

Muğla’da faaliyet gösteren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla ve Fethiye şubesi sporcuları, Babalar Günü’nü Batı Torosların 2. en yüksek zirvesi Akdağlar Uyluk tepe 3 bin 36 metreyle zirvesinde kutladı.

19 Haziran 2021 Cumartesi günü Antalya Kaş Gömbe Mahallesinde bulunan Subaşı yaylasında kamp kuran 16 sporcu, 20 Haziran 2021 Pazar günü Uyluk Tepe zirvesine 15 sporcu ile çıktı. Dağcılar, bu zirvelerini dağ gibi arkamızda duran tüm babalarımıza armağan ettiler.

Fethiye Zirve Dağcılık sporcusu Emekli öğretmen ve yazar Selahattin Kara, bu zirvesinde 2019 yılında 21 yaşında mide kanamasından kaybettiği oğlu Berkin Kara’yı da andı.

Etkinlikle ilgili bilgi aldığımız Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi Başkanı Feridun Darcan şunları söyledi:

“Türkiye Dağcılık Federasyonundan onaylı faaliyetimize; Muğla şubemizden 9, Fethiye şubemizden 7 lisanslı sporcumuz katıldı. 19 Haziran 2021 tarihinde Antalya Kaş Gömbe mahallesinde bulunan Uçarsu Şelalesi ve Yeşilgöl’ü gezdikten sonra Subaşı yaylasında kampımızı kurduk. 20 Haziran 2021 Pazar günü gece 05.00’de 15 sporcumuzla zirve yürüyüşüne başladık. 10.00 yürüyüşe katılan tüm sporcularımız zirveye ulaştı. Bu çıkış ile 7 sporcumuz 3000 mt üstünde ilk zirvelerini yaptılar. Bu zirvemizi dağ gibi arkamızda duran babalarımıza armağan ediyoruz. Zirve Dağcılık olarak Muğla’da ve tüm Türkiye’de dağcılığa katkı yapmaya devam edeceğiz. Dağcılık ve spor amaçlı doğa yürüyüşü meraklıları kulübümüze üye olup etkinliklerimize katılabilirler. Zirve DDSK Muğla Şubesi olarak yaz aylarında Kanyon yürüyüşü ve yüksek dağ faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.