Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden eğitim

Ula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik eğitimde  Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden uzmanları tarafından  2 günlük zeytin budama eğitimi gerçekleştirildi.Ula Merkez...

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden eğitim

Ula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik eğitimde  Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden uzmanları tarafından  2 günlük zeytin budama eğitimi gerçekleştirildi.

Ula Merkez ve çevre mahallelerinden katılan toplam 53 kişi ile teorik ve pratik eğitim gerçekleştirildi. Gökova mahallesinde Çıtlık, Ataköy, Yeşilova mahallelerindeki zeytin üreticilerinin de katıldığı eğitim de, Özer Yılmaz’ a ait Zeytin İşleme Tesisi karşısındaki bahçede pratik uygulama yapıldı. Yapılan eğitimde dikim, genç ağaç şekil budama, verim budama ve gençleştirme budama teknikleri anlatıldı. Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun, yapılan eğitimde zeytin ağaç budama tekniklerini anlatırken çevrede gözlemlediği yanlışları ve bölgemiz için önemli olan tavsiyelerini üreticilere aktardı. Dursun, Zeytinin her yıl budanması gerektiğini, ağaçta odun ve yaprak dengesinin oluşturulması gerektiğini, tek gövde üzerinde 60 – 80 cm den 3 dallı şekil budaması yapılması gerektiğini, halkalı leke ve zeytin dal kanseri için budamanın önemini anlattı.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.