Yüzlerin gülmesi için engel yok

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Fethiye Engelliler Şenliği” Aksazlar Koyu’nda yapıldı. Etkinliğe yaklaşık...

Yüzlerin gülmesi için engel yok

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Fethiye Engelliler Şenliği” Aksazlar Koyu’nda yapıldı. Etkinliğe yaklaşık 2 bin  engelli ve aileleri katıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle Fethiye Belediye ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe yoğun bir ilgi ve katılım oldu.

Eğlence alanına girmesiyle birlikte engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından sevgi seliyle karşılanan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı tüm masaları teker teker gezerek engelli aileleriyle sohbet etti. Engelli ailelerinin sıkıntılarını dinleyen Saatcı çifti, engelli aileleriyle uzun uzun konuştuğu görüldü. Programda aynı zamanda Fethiye Belediyesi Kent Orketrası eşliğinde Fethiyeli sanatçılar Eser Tunçoğlu, Mustafa Selçukoğlu ve Adem Kazan da sahne aldı. Sanatçıların söylediği birbirinden güzel şarkılarla katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadı.

“Siyasiler seçim öncesi gibi ilgi göstermedi”

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen engelliler şenliğine Türkiye Zihinsel Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve bazı Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Engellilerin sorunlarının da anlatıldığı şenlikte siyasilerin geçen sene seçimler öncesindeki gibi rağbet göstermediği görülürken, engelliler şenliğine ilçe protokolü, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri arasından sadece Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve bazı meclis üyeleri katılım sağladı. Fethiye Evi Gönüllüleri de gün boyu engelliler ile birlikte oldu. Geçen yıl seçimler öncesinde yapılan şenliğe CHP Milletvekili Nurettin Demir ve belediye başkan adayları da katılmıştı.

Milletvekillerine sitem

Milletvekillerine sitemde bulunarak bir konuşma yapan Fethiye Zihinsel Engellileri Derneği Başkanı Nejdet Yaman, “Bizler burada sorunlarımızı konuşacağız. Türkiye’de ilçeler arasında en fazla engelli sayısı bulunan ilçe Fethiye’dir. Bizler şenliğimize milletvekillerimizi davet ettik. Bırakın gelmeyin bir faks bile göndermediler. Milletvekillerimiz engellilerimize duyarsız kaldı” diyerek engellilerin sorunlarına değindi. Yaman, engellilerin özellikle eğitim ve sağlık konusunda hayat standartlarının yükseltilmesi gerekildiğinin altını çizdi. Her sene engelliler ve ailelerini bir araya getirerek, her zaman yanlarında olan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya da teşekkür eden Yaman, Belediye personellerinin engellilere olan ilgisinden dolayı da teşekkür etti.

“Engellilerimiz için yoğun mesai harcayacağız”

Önümüzdeki dönemde engellilerin hayat standartlarını yükselterek projeler için çaba sarf edeceklerinin altını çizen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Fethiye’deki tüm engellilerimiz, aileleri, okullarımız burada.  Yani bizim engel ailemiz burada. Bu anlamda tüm aile fertlerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizler hiçbir zaman engelli kardeşlerimize farklı gözle bakmadık ve kendimizin bir parçası olarak gördük. Fakat yaptığımız yılda bir defa geniş katılımlı bir arada olma etkinliğinin dışında aslında bizim çok ama çok daha fazla sizler için yapmamız gereken şeyler olduğunu da bir yerel yönetici olarak biliyorum. Hiçbir zaman mazeret arkasına sığınmadım. İnanıyorum ki bu dönem engellilerimizin bizlerle birlikte hayatını idam ettirebilmesi için çok farklı bir dönem olacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde sizler için neler yapabiliriz? Bunun hesabını her gün yapıyoruz. Bu paydaşlarla bir araya gelerek de inanıyorum ki, sizlerin tüm taleplerini yerine getirebilmek için gücümüzün en uç noktasına kadar, var gücümüzle çalışacağız.”diye konuştu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.