Yüzlerce vatandaş zehirlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen yüzlerce kişi hastanelik oldu. Zehirlenme vakaları ile ilçedeki bütün hastaneler doldu taştı.Marmaris'te öğle yemeğini yedikten sonra rahatsızlanan yüzlerce kişi,...

Yüzlerce vatandaş zehirlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen yüzlerce kişi hastanelik oldu. Zehirlenme vakaları ile ilçedeki bütün hastaneler doldu taştı.

Marmaris'te öğle yemeğini yedikten sonra rahatsızlanan yüzlerce kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Marmaris Devlet Hastanesi ve ilçedeki diğer 3 özel hastanede yatan hastaların tamamının bir firma tarafından hazırlanıp kurumlara tabldot olarak servis ettiği mantar çorbası, pilav ve tavuktan oluşan menüyü yedikten sonra zehirlendiği ortaya çıktı. Baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere koşanların arasında vergi dairesi, alışveriş merkezlerinin çalışanları ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm ve Sağlık Meslek Yüksek okullarının öğrencilerinin bulunduğu bildirildi.

Hastanelere giderek bilgi alan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, hastaların hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi. Devlet Hastanesi’nde zehirlenmeler sebebiyle yatacak sedye dahi kalmadığını kaydeden Acar, “Diğer hastaneler de kapılarını açtı. Umarım bu olumsuz durumu en kısa sürede atlatırız” dedi.

Zehirlenmeye yol açan yemeği hazırlayan firmanın 600 kişilik tabldot servis ettiği öğrenildi. Vakaların hemen ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin firmaya giderek inceleme yaptığı, polisin de soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.