Yüksek Gerilim bomba gibi patladı

Yaklaşık 1 haftadır aşırı yağışların etkili olduğu Muğla’da, yağışlı hava ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.İl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle birçok noktada sel baskını oluşurken, Muğla’dan...

Yüksek Gerilim bomba gibi patladı

Yaklaşık 1 haftadır aşırı yağışların etkili olduğu Muğla’da, yağışlı hava ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

İl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle birçok noktada sel baskını oluşurken, Muğla’dan Antalya’ya elektrik dağıtımı yapan ana hatta da patlama meydana geldi. Saat 09.00 sıralarında meydana gelen ve büyük tedirginlik yaşatan patlamada Ortaca Belediyesi Hal’i üzerinden geçen kablo koptu. Kopan yüksek gerilim kablosu nedeniyle bir araç ve çok sayıda elektronik eşya hasar gördü. 2 ayrı noktadan kopan kablo, Hal ve çevredeki binaların çatısına düşerken, yüksek gerilim direğindeki fincanda parçalandı. Patlama sırasında, patlamanın meydana geldiği noktadan geçen vatandaşın olmaması olası bir can kaybını önledi.

Geçen yıl evi bu patlamada arabası

Yüksek Gerilim kablosunun koparak hasar verdiği 48 RF 387 plakalı araç Mehmet Şeşen’e ait. Ekim 2010’da da bölgede etkili olan lodos nedeniyle Mehmet Şeşen’in evine elektrik direği devrilmiş evde büyük hasar oluşmuştu.

Şimşekten dolayı patladığı tahmin edilen Yüksek Gerilim hattının Muğla’dan Antalya’ya elektrik sevk etmesi yüzünden kesinti birçok bölgeyi etkiledi. Muğla’nın Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, ilçelerinin yanı sıra Antalya Kemer bölgesinin de elektrik kesintisinden etkilendiği belirtiliyor.

Patlama çok şiddetli oldu

Ortaca Belediye Hal’inde komisyonculuk Fatih Çiftçi; “Çok şiddetli bir patlama oldu, fabrikanın içindeydik, havanın gümlediğini düşündük baktığımızda yüksek gerilim hattı kopmuş ve çatının üstüne düştü. Yukarıdaki fincanlar yere düştü kırıldı. Şu anda bölgede elektriğin olmadığını öğrendik” dedi.

Bomba patladığını sandığını belirten Fatih Çiftçi, “Şu an kablolar çatıların üzerinde bulunuyor. İşletmemizde şu an çalışamıyor. Yetkililerin bir an önce hattı tamir etmelerini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.