Yılmaz: Ölüdeniz’e ilave arıtma şart

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz’e ilave arıtma tesisine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kimyasal kirlilik yoktur. Devamlı analizler yapılıyor” dedi.Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz’in...

Yılmaz: Ölüdeniz’e ilave arıtma şart

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz’e ilave arıtma tesisine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kimyasal kirlilik yoktur. Devamlı analizler yapılıyor” dedi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz’in kirliliği ile ilgili bazı iddialara açıklık getirdi. Yılmaz, arıtmaya en az 5 bin kişi ek kapasiteye çıkarılması gerektiğini belirterek, “Bildiğiniz gibi 2004 yılının ortalarında Ölüdeniz’ e ve Belceğiz’e alt yapı kanalizasyon inşaatımızı bitirdik, arıtma tesisimizi faaliyete geçirdik. O günden bu güne kadarda arıtma tesisimizin başına bir çevre mühendisi var. Gerçekten en önem verdiğimiz tesiste orasıdır. Çünkü; biz turizmciyiz ve orası bizim ekmek mendilimizdir. Arıtma tesisimizi bu güne kadar mükemmel bir şekilde çalıştırıyoruz. Daha sonra derin deniz deşarjımızı da yaptık. Biz istesek dahi Ölüdeniz’ e her hangi bir atık bırakmamız mümkün değildir. Çünkü tesisimiz tamamen bir kapalı devredir” diyerek, “Gelecek günleri de düşünerek bir havuz projesi yaptırdık. Şu anda Milli Parklar genel müdürlüğümüzle görüşüyoruz. Bu yatırımımızı da İnşallah gerçekleştireceğiz” dedi.

8 yıldan beri Ölüdeniz’ de mavi bayrağımız dalgalanıyor. Eğer deniz kirliliğimiz olsa deniz suyumuzda her hangi bir kimyevi madde olsa bu bayrağı hemen alırlar” diyen Keramettin Yılmaz, “Bunda dolayı mavi bayrağımız 8 yıldır dalgalanıyor ve biz deniz suyunu devamlı bir şekilde Bodrum’da ki laboratuara göndererek devamlı bir şekilde kontrol ettiriyoruz. Yine Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz ve ÖÇKK deniz suyunu devamlı olarak kontrol etmekteler. Bu kontroller sonucunda hem Ölüdeniz Belediyesi olarak biz, hem de resmi kurumlar laboratuar değerlerini devamlı yayınlamaktalar. Gönül ister ki hiçbir şekilde yüzeysel kirlilikte olmasın. Biz Ölüdeniz Belediyesi olarak günü birlik 17 teknemizin atık sularını ücretsiz olarak devamlı alıyoruz. Bu konuda FETAB Başkanı Osman Otgöz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde sayın bakanımız Ertuğrul Bey geldiğinde de gündeme geldi. Ovacık ve Hisarönü mahalleleri arıtma tesisi, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı ve alt yapı projeleri hazır. Biz bu projeler ile ilgili bakanlığımız olsun, valiliğimiz olsun devamlı irtibat halindeyiz. İller bankasıyla da bu projelerin maddi kaynağı ile ilgili konularda görüştük. Biz küçük bir belediyeyiz, gelirlerimiz belli. Bu projeleri kendimizin tek başımıza yapması mümkün değil. Yani kazıp ortalığı savaş alanına çevirip projeleri yarım bırakmanın da bir anlamı yok. Ümit ediyorum ileriki günlerde Sayın bakanımız, valimiz, milletvekillerimiz, alt yapı birliğimiz ve konuyla gelir gelmez ilgilenen kaymakamımız sayesinde bu projelerimizi de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.