Yeşil Proje Konseye sunuldu

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı planlanan 84 bin m2’lik yeni proje Kent Konseyi’ne sunuldu.Fethiye Belediyesi 3. Etap Sahil Bandı’nda Devlet Hastanesi önünde bulunan park alanı peyzaj projesini Fethiye Belediyesi, Kent Konseyi’nin...

Yeşil Proje Konseye sunuldu

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı planlanan 84 bin m2’lik yeni proje Kent Konseyi’ne sunuldu.

Fethiye Belediyesi 3. Etap Sahil Bandı’nda Devlet Hastanesi önünde bulunan park alanı peyzaj projesini Fethiye Belediyesi, Kent Konseyi’nin görüşüne sundu.  84 bin metrekare alana uygulanması planlanan projede çocuk oyun alanları, küçük anfi ve meydan alanı, kay kay pisti, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, yüzen platformlar, açık hava kütüphaneleri, kanallar, biyolojik göletlerin yanı sıra yeşil alanlar, çiçekler ve endemik ağaçlandırmalar yer alacak.

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ozan Özer tarafından yaklaşık 2 saat boyunca kent konseyi üyelerine park alanının projesi hakkında bilgi verildi. Proje hakkında sunumlar eşliğinde bilgiler aktaran Belediye Peyzaj Mimarı Ozan Özer, “Bu alanın planlanmasıyla ilgili bir tanesi yurtdışından olmak üzere iki üniversite ve Belediyemiz çalışmalar başlatmıştık. Sonrasında birimimiz tarafından bu alanın projesi tamamlandı. Şu an Fethiye’mizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7,87 m2 iken bu projeden sonra 1,07 m2 daha artarak toplamda 8,94 m2 kişi başına düşen yeşil alan olacaktır. Biz yeşil alanlarımızı Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. En geç bir sene içerisinde Avrupa ve Dünya standartlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Projesi tamamlanan ve Kent Konseyi’ne sunulan rekreasyon alanı içerisinde 84 bin metrekare alana uygulanması planlanan projede çocuk oyun alanları, küçük anfi ve meydan alanı, kay kay pisti, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, yüzen platformlar, açık hava kütüphaneleri, kanallar, biyolojik göletlerin yanı sıra yeşil alanlar, çiçekler ve endemik ağaçlandırmalar ve bunların yanı sıra çeşmeler, su oyunları gibi görsel düzenlemeler de proje içerisinde yer alacaktır” dedi.

Sunum sonrasında Kent Konseyi üyeleri proje hakkında kafalarında kalan soruları ve olumlu,olumsuz eleştirileri Belediye Peyzaj Mimarı Ozan Özer’e ilettiler.

Talaş, “Bu alanı Fethiyemize kazandırmaktan dolayı mutluyuz”

Program sonrasında Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Talaş da projeler ve sorular hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Bu alanın yap-işlet-devret değil, Belediyenin kendi imkanlarıyla yapılmasının düşünüldüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Metin Talaş “ Bu alan Belediyenin yıllar süren hukuk mücadelesi sonucunda TOKİ’den mahkeme kararıyla kazanılmış alandır. Fethiyemizin akciğerleridir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz aylar süren çalışmalar sonucunda ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda bu projeye şekil vermiştir. Ancak sizlerin fikirleri doğrultusunda proje revize edilecektir. Burada bahsi geçen resmi kurum alanlarına tamamen karşıyız ve bununla ilgili tüm yasal mücadelemizi verip burayı da ağaçlandırma alanı olarak projemize dahil etmeye çalışacağız. Bu konuda da Kent Konseyimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.