Yer Fıstığı ekimleri tamamlandı

Ortaca ilçesine bağlı Gökbel köyünde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden temin edilen 9 çeşit yer fıstığı demonstrasyon amaçlı ekimler yapıldı.Deneme amaçlı ekilen yer fıstığı hakkında bilgi veren Gıda...

Yer Fıstığı ekimleri tamamlandı

Ortaca ilçesine bağlı Gökbel köyünde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden temin edilen 9 çeşit yer fıstığı demonstrasyon amaçlı ekimler yapıldı.

Deneme amaçlı ekilen yer fıstığı hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Okan Bilgiç; “Ortaca İlçesi Gökbel Köyünde Bozeğri Mahallesinde 1,5 da lık alanda Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen 9 çeşit yer fıstığı tohumuyla demonstrasyon amaçlı ekimler Haziran ayı içerisinde tamamlandı. Temin edilen yer fıstığı tohum çeşitleri ise ; Çerezlik Çeşitler : V.Banbim P., Gazipaşa, Osmaniye 2005, Sultan, Halisbey, 75/1073-A, NC-7, ÇOM , Yağlık Çeşit: Florispan. Söz konusu çeşit demonstrasyonu ile bölgeye adapte olabilen, verimlilikleri ve diğer fiziksel özellikleriyle öne çıkan çeşitlerin belirlenerek yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bölgede genellikle bahçe tarımı yapılmakta olduğu için, tarla alanı diğer bölgelere göre daha küçük. Bu küçük bölgenin en verimli şekilde birim alandan en fazla verimi elde edecek tür ve çeşitlerle işlenmesi ve sürdürebilir tarım yapılabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.