YENİCE: TİCARİ HAYATI CANLANDIRACAĞIZ

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, esnafımızın standartlarının ve gelirlerinin arttırılması yönünde çalışmalar yaparak Menteşe’de ticari hayatı canlandıracağız dedi.MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı...

YENİCE: TİCARİ HAYATI CANLANDIRACAĞIZ

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, esnafımızın standartlarının ve gelirlerinin arttırılması yönünde çalışmalar yaparak Menteşe’de ticari hayatı canlandıracağız dedi.

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken’i ziyaret etti. Ziyarette esnafın sorunları masaya yatırılarak çözüm yolları arandı.

Meclis üyesi adaylarının da katıldığı ziyarette konuşan Yenice; “Meslek odalarını önemsiyoruz. Belediyelerin meslek odalarıyla, sivil toplum örgütleriyle, derneklerle ortak projeler geliştirme görevleri var. Göreve geldiğimiz takdirde biz esnafı köstekleyen değil destekleyen yerel yönetim olacağız. Her konuda esnafımızın önünü açmak istiyoruz. Esnafımızın fikrini almadan da ticari hayata ilişkin veya bir sokak düzenlemesine ilişkin hiçbir şey yapmayacağız. Buda bizim taahhütümüzdür. Dubalarla ilgili de esnaf ve vatandaşımızın görüşü neyse ona uyacağız. Projelerimizde Menteşe’nin ticari sirkülasyonun artması, esnaflarımızın standardının yükselmesi, gelirlerinin arttırılması yönünde hassasiyet göstereceğiz. Gerçekten ticari hayat Muğla’da kötüye gidiyor. Dükkanlar boş, bunu ne yapabiliriz? Bu fakirliği nasıl kırabiliriz? Bunu hep beraber ortak akılla değerlendireceğiz. Tabi bizim öncelikle öngördüğümüz olay bilhassa Bodrum’dan Marmaris’e, Marmaris’ten Pamukkale’ye geçen turistleri nasıl Menteşe’ye çekebiliriz bunun önceliğimiz olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda da bir takım geliştirdiğimiz projelerimiz var. Meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetim bir araya geldiğinde başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

Kentli Kart projesi

Kentli kart projesini değinen Yenice; “Menteşe halkı bizi uygun görür bizlere göreve getirirlerse “Kentli Kart” projemiz var. Hilal kartın yerele indirilmişi diyebiliriz. Kentli kartımız muhtaç kişilere verilecek bir karttır. Belediyenin kültürel faaliyetlerinde ve toplu taşımada kullanılabileceği gibi karta belli bir ücret yüklenerek ihtiyaç sahipleri alışverişlerini yapabilecekler. Kart AVM’lerde kesinlikle geçmeyecek. Mahalle bakkalları ve esnaflarda geçecek” dedi.

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.