YENİCE: “ÇEVREYİ KİRLETEN SANAYİYE KARŞIYIZ”

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice,  Muğla’nın ağır sanayi bölgesi olmamasına gerektiğini, kirletmeyen sanayiye her zaman destek vereceklerini söyledi.MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Muğla...

YENİCE: “ÇEVREYİ KİRLETEN SANAYİYE KARŞIYIZ”

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice,  Muğla’nın ağır sanayi bölgesi olmamasına gerektiğini, kirletmeyen sanayiye her zaman destek vereceklerini söyledi.

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti. Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette Yenice ve Akkuş görüş alışverişinde bulunurken Muğla’nın sorunlarını masaya yatırdılar.

Belediyenin il ekonomisine daha çok ağırlık vermesi gerektiğini  belirtenTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş; “Belediyelerin proje geliştirmesi ve geliştirilen projelere destek vermesi gerekiyor. Muğla’yı her yıl 7 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Muğla turizmden kazanan bir bölgedir. Çevreyi korumak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu nedenle Muğla’da ağır sanayi istemiyoruz. Ancak hazırladığımız ön fizibilite raporu doğrultusunda Muğla’nın bir Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacı olduğu kesin” diye konuştu.

MHP Menteşe Adayı Yenice ise;” İstihdam yaratan, insanlara ekmek veren kuruluşlara saygımız var. Belediyenin asli görevlerinden birisi de ticaretin ve ekonominin canlandırılması görevidir. Bu konuda belediye kanununda da belediyelere meslek odalarıyla ortak proje üretme yetkisi de verilmiş. İstihdama katkı sağlamak, ekonomiyi canlandırmak, toplumun refah seviyesini artırmak, ticareti geliştirmek belediyenin görevidir. Yer tahsisi de dahil her türlü imkanı sağlama gibi yasal bir görevimiz var. Biz sadece belediye kanunun verdiği yetkileri kullanarak istihdam yaratacak projelere, bu yörenin ekonomisini canlandıracak, Muğla’mızı uluslararası arenada tanıtacak her türlü projeye destek sağlarız. Bu sözü diğer meslek odalarında da verdik. Sizler bizim yolumuzu açan eleştirileriniz ve önerilerinizle yol haritamızı belirleyen kuruluşlarsınız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Şayet Menteşe halkı bizi uygun görür Menteşe Belediye Başkanı yaparsa bu taaddütlerimizin de her zaman arkasındayız” dedi.

Muğla’ya kirletici bir yatırımın gelmesine karşı olduklarını ifade eden Yenice;”Muğla’nın, sanayi kenti mi? Eğitim kenti mi? Turizm kenti mi? olacağına karar verememiş olması en büyük sıkıntıdır. Muğla ağır sanayi bölgesi olmamalıdır. Ama kirletmeyen sanayiye de bir itirazımız yok. Belediyenin istihdam yaratan, çevreye zarar ı olmayan yatırıma hiçbir itirazı olmaz” diye konuştu.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.