“Yeni hastanede beklenen biz değiliz”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AK Parti Milletvekili Boğa’nın yeni Milas devlet hastanesi için belediyenin imar düzenlenmesinin beklendiği şeklindeki açıklamasına, “Beklenen biz değiliz, Mal Müdürlüğü ya da Sağlık...

“Yeni hastanede beklenen biz değiliz”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AK Parti Milletvekili Boğa’nın yeni Milas devlet hastanesi için belediyenin imar düzenlenmesinin beklendiği şeklindeki açıklamasına, “Beklenen biz değiliz, Mal Müdürlüğü ya da Sağlık Müdürlüğü.” diyerek cevap verdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yeni devlet hastanesi yapılması planlanan alanla ilgili açıklamasına cevap verdi.

Boğa, Milas gazetesinde yer alan açıklamasında, yeni devlet hastanesinde Milas Belediyesi’nin bazı imar notlarında değişikliğinin beklendiğini, işlerin bu nedenle aksadığı yönünde bilgi vermişti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye toplantı salonunda Çöllüoğlu Hanı’yla ilgili akademisyenlerle yapılan değerlendirmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Tokat, yeni hastane konusunda beklenenin Milas Belediyesi değil, imar alanında bulunan 20 metrelik yolun tahsis işlemleri için Mal Müdürlüğü olduğunu öne sürdü.

Tokat, yolun terk işleminden sonra Milas Belediyesi’nin yeni bir imar uygulaması yapacağı, ancak bunun henüz gerçekleşmemesi nedeniyle kendilerinin de beklemede olduğunu ifade ederek açıklamasında şöyle dedi; “Belediye meclisimizin 14/11/2012 tarihindeki toplantısıyla gerekli imar planı önerilerini kabul ettik. Daha sonra herhangi bir itiraz gelmediği için gerek devlet hastanemize gerek İl Sağlık Müdürlüğümüze bunları gönderdik. Biz belediye olarak almamız gereken kararları, işlemleri yaptık. Yapılması gereken işlem, imar uygulaması. Bunun yapılabilmesi için de 20 metrelik hazine arazisinden geçen yolun ifraz edilmesi gerekiyor. Mülkiyet hazinede olduğu için ya sağlık müdürlüğü ya da hastane gerekli girişimleri yaparak bu değişikliği yaptıracak. Belediye kendi halinde bu terkini yapamaz. Şu aşamaya kadar herhangi bir şey gelmiş değil. Bizden sadece buradaki altyapının bizim tarafımızdan yapılmasına ilişkin bir talepleri oldu. Meclis de bunu komisyona havale etti. İmar komisyonu bütçe komisyonuna havale etti ancak bu beklemeyi etkileyen bir şey değildir. Mal Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü bir an önce o 20 metrelik bir yolun terkini yaptırması gerekiyor. Bu yapıldığında hemen imar planı uygulaması yapılacak.”

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.