Yelken Yarışları devam ediyor

Türkiye Yelken Federasyonu ve Yalıkavak Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği Türkiye Yelken Federasyonu Yarıyıl Kupası yarışları büyük bir çekişme içinde devam ediyor.Yalıkavak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 04-08...

Yelken Yarışları devam ediyor

Türkiye Yelken Federasyonu ve Yalıkavak Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği Türkiye Yelken Federasyonu Yarıyıl Kupası yarışları büyük bir çekişme içinde devam ediyor.

Yalıkavak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 04-08 Şubat 2014 tarihleri arasında Bodrum’un Yalıkavak beldesinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yarıyıl Kupasında sporcular ilk gün Optimist, ikinci gün ise Laser kategorilerinde mücadele etti.

Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Günay Gökdeniz, hem spora, hem de kış turizmine katkı sağlaması açısından yarışların önemine değinerek, “Şu anda Yalıkavak'ta Türkiye Grubu'ndan 600’e yakın yarışmacı bulunuyor. Amacımız beldemizde spora katkının yanı sıra kış turizmini de geliştirmek. Bu vesileyle Yalıkavak'ta bin kişiye yakın misafiri ağırlıyoruz. Bu da altı otelimizin dolu olduğunu gösteriyor. Bu tür yarışların bölgemizde yapılması bize büyük gurur veriyor. İnşallah güzel bir yarış olur; hatasız, kazasız. Rüzgarları bol olsun, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yarışın baş hakemi Ali Turan Yılmazkoç ise Yalıkavak'ta yaklaşık 10 yıldır Yarıyıl Kupası adı altında yapılan yarışların, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın destekleriyle gerçekleştirildiğini ifade ederek şunları söyledi: ;

“Burada Türkiye’nin 22 ilinden sporcu var. Yalıkavak’ta rüzgârlarıyla ünlü bir beldemiz. Yalıkavak'tan, Yarıyıl Kupası birincileri çıkacak. Bunlar aynı zamanda Türkiye Hakemler Federasyonu'nun dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışma hakkını da kazanacaklar. Şu anda yarışan sporcularımız arasında 12-13 tane milli sporcumuz var. Bunlar Türkiye'yi temsil ediyorlar. Burada, Avrupa Takım Yarışması üçüncüsü çocuklar da var ve bunlar önemli dereceler. Ülkemizin, Egemizin, sahillerimizin, rüzgârımızın güzelliği, denizlerimizin temizliği bu organizasyonlarla daha çok belli oluyor”

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) takviminde yer alan TYF Yarı Yıl Kupası; Optimist, Laser Standart, Laser Radial ve Laser 4.7 kategorilerinde düzenleniyor. Yarıyıl kupasında, Türkiye’nin 6 bölgesinden katılan 60 kulübün 600 sporcusu yarışıyor. Sporcular, antrenörleri ve sporcuların velileri ile birlikte yarış heyecanına 1000’e yakın kişi ortak oldu. Kıyasa bir mücadele halinde geçen yarışları, beldede yaşayan vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.