Yayman: Statükocu değiliz

Muğla Hür Düşünce Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Menteşe Belediye Başkanı Adayı Mestan Yayman, göreve gelmeleri durumunda statükocu değil, şeffaf bir şekilde değişime açık olacaklarını söyledi.AK...

Yayman: Statükocu değiliz

Muğla Hür Düşünce Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Menteşe Belediye Başkanı Adayı Mestan Yayman, göreve gelmeleri durumunda statükocu değil, şeffaf bir şekilde değişime açık olacaklarını söyledi.

AK Parti Menteşe Belediye başkan adayı Mestan Yayman, katıldığı Muğla Hür Düşünce Platformunun yemeğinde platform üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Neden aday olduğunu, Menteşe için önemli projelerden bazı üst başlıklarını ve nasıl bir yönetim tarzı benimsediklerini açıklayan Yayman, tek sermayelerinin ise çalışmak olduğunu açıkladı.

Muğla Hür Düşünce Platformu’nun Bağlarbaşı restoranda düzenlediği yemekte dönem Başkanı Nevzat Özbey’in konuşmasının ardından AK Parti Menteşe Belediye Başkan adayı Mestan Yayman’a söz verildi. Yayman gençlik hayallerinden birisinin kaymakam olmak, diğerinin ise yaşadığı kent olan Muğla’ya Belediye Başkanı olmak olduğunu söyledi. İlk hayali olan Kaymakamlık hayalini gerçekleştirdiğini açıklayan Yayman, ikinci hayali olan Belediye Başkanlığı hayalinin 30 Mart seçimleri ile inşallah gerçekleşeceğini söyledi.

“Tek sermayemiz çalışmak”

Menteşe’nin gelişime ve değişime ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Yayman, “Menteşe, maalesef son 40 yıldır içine kapalı, gelişim ve değişime yön verebilecek bir yönetim tarafından yönetilmedi. Biz göreve gelirsek, önce statükocu mantığın izlerini silerek, gelişim ve değişime açık, şeffaf bir yönetim anlayışı ile Menteşe’yi hak ettiği seviyeye çıkaracağız. Marmaris, Bodrum ve Fethiye’nin gölgesindeki Menteşe ilçesini turizm alanında da kültür turizmine ağırlık vererek bu ilçelerimizin gölgesinden kurtaracağız. Şehrin giriş ve çıkışlarında bu şehre özgü gıda ve hediyelik eşyaların satılabileceği stantlar açmak istiyoruz. Eski Muğla evlerini restore ettirip, yazları turistlere, kışları öğrencilere kiralayarak kültür turizmini geliştirmek istiyoruz. Eski garaj alanı şu anda bomboş. Bu alanın altını otopark, üstünü yeşil alan, hemen karşısındaki Atatürk Stadı ve kapalı salonu yıkarak bu alana da Menteşe’ye yakışır bir Aquapark yaparak şehrin akciğerleri haline getirmek istiyoruz. Biz bu hizmet ve projelerimizi yapmamız için öncelikli olarak statükocu zihniyeti kırmamız gerekiyor. Muğla bugüne kadar ne çekti ise bu zihniyetten çekti. Biz göreve gelirsek, şeffaf, değişime açık, Muğla için, Menteşe için üreten ve geliştiren bir yönetim tarzını benimseyeceğiz. Bunun için bizim tek sermayemiz çalışmak” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.