Yatağan’dan Ankara’ya destek

Termik Santralleri ve kömür yataklarının özelleştirilmesine karşı mücadele veren Maden-İş ve TES-İş’e bağlı işçilerin direnişi Ankara’da da devam ederken, Yatağan’da destek yürüyüşü ve eylemi gerçekleşti.Yatağan’daki...

Yatağan’dan Ankara’ya destek

Termik Santralleri ve kömür yataklarının özelleştirilmesine karşı mücadele veren Maden-İş ve TES-İş’e bağlı işçilerin direnişi Ankara’da da devam ederken, Yatağan’da destek yürüyüşü ve eylemi gerçekleşti.

Yatağan’daki işçiler ve halk Ankara’daki özelleştirme karşıtı mücedeleye destek verdi. Termik Santrallerinin ve kömür yataklarının özelleştirilmesine karşı aylardır devam eden direniş Ankara’da da devam ederken, bu direnişe Yatağan’dan destek verildi. İşçiler ve halk karayolunda bir yürüyüş yaparak Ankara’daki işçilerin yanında olduklarını haykırdılar. Yürüyüş sonrası AK Parti İlçe Binası önünde bir basın açıklaması yapılarak, hükümetin bu kararından vazgeçmesi istendi.

İşçiler saat 16-30 da Lise kavşağında toplandı,  İnönü Bulvarı üzeri Milas- Muğla Karayolunda 400 metre yürüyerek Garaj yanına geldiklerinde  yola oturup  kendilerine özgü  işçi yeminini okudular.  İşçilerin Karayolunda yürümesi sırasında araçlar  yan yolu kullandı. Ancak oturma eyleminde trafik bir süreliğine durdu. İşçiler daha sonra Pazar Kurulu olmasına rağmen açık Pazar yerine yürüyüp AK Parti İlçe Binası önünde basın açıklaması yaptılar. Polis eylem süresince yoğun güvenlik önlemi  alırken, basın açıklamasını TES-İş adına yönetim kurulu üyesi Güvenç Tunay, Maden-İş sendikası adına yönetim kurulu üyesi Volkan Ergenç  okudu.

Yapılan açıklamada; “Daha önce 24 Ocak olarak ilan edilen Yeniköy, Kemerköy Termik Santralleri ve Maden ocakları için son teklif verme süresi ihaleye girecek firmaların talepleri gerekçe edilerek 10 Nisan’a ertelenmişti.

Ayın 21’inde Çatalağzı 30’unda da Yatağan Termik Santrali’nin son teklif verme süreleri dolacaktır.

Daha önce 24 Ocak’ta Ankara’ya gitme teşebbüsümüz Yatağan çıkışında otobüslerimiz durdurularak, yolumuz kesilerek engellenmişti.

Bu sefer de aynı tedbirler alındı. Yatağan’dan toplu çıkışlar yasaklandı, yetmedi otobüs firmalarının yazıhaneleri kontrol edilerek baskı oluşturulmaya çalışıldı. Gün boyu Toma’lar santral önünde ve Yatağan arasında mekik dokudu.

Kısacası işçi arkadaşlarımızın Ankara’ya gitmemesi için alınabilecek tüm önlemler alındı ona rağmen 300 işçi arkadaşımız Ankara’ya ulaşmayı başarmıştır.

Ankara’ya vardığımızda Gördük ki aynı önlemler orada da devam ediyor, hatta bir adım daha ileri gidilerek 9-10 Nisan tarihleri arasında 2 gün boyunca Ankara’da belirli noktalarda yürüyüş, eylem, protesto gösterilerinin Ankara Valiliğince yasaklanmış olduğu Sendikalarımıza tebliğ edilmiştir.

Adına sözde demokrasi rejimi denilen ülkemizde bu baskı ve uygulamaların ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” denildi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.