YATAĞAN’DA ZEYTİN BAKIM EĞİTİMİ

MUSTAFA AKTAŞYatağan’da tütüncülüğün bitmesinden sonra öne çıkan zeytincilikten en iyi, en kaliteli ürün alınması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda üreticiler sürekli bilgilendiriliyor.Yatağan İlçe Tarım Müdürlüğü...

YATAĞAN’DA ZEYTİN BAKIM EĞİTİMİ

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan’da tütüncülüğün bitmesinden sonra öne çıkan zeytincilikten en iyi, en kaliteli ürün alınması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda üreticiler sürekli bilgilendiriliyor.

Yatağan İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmir Zeytincilik Enstitüsü işbirliği ile Şeref Mahallesinde üreticilerden Nuri Şahin ve Esenköy Mahallesinde Mehmet Muğla’nın zeytin tarlalarında, İzmir Zeytincilik Enstitüsü Ziraat Yüksek mühendisi Özgür Dursun tarafından, üreticilere bakım budama teknikleri ve diğer konusunda bilgilendirme yapıldı. Yatağan İlçe tarım Müdürü Ayşe Didem Biber ve diğer ilgili görevlilerinde iştirak ettiği eğitimde, üreticilere bir zeytin ağacından en iyi verim alınması konusunda, bakım budama teknikleri ilaçlama, ilaçlamada nelere dikkat edilmesi, arazinin durumu ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Yatağan’da ürettiği zeytinyağı kalitesi ile ilgili Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen, Tarımsal Yayım Projesi “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi”nin bir parçası olan Zeytinyağı Kalite Ödülü gibi çok sayıda takdir alan üretici Mehmet Muğla, eğitimlerin faydalı olduğunu söyledi.

Muğla, “Bu tür eğitimler bizler için çok faydalı oluyor. Bizlere zaman ayırıp faydalı bilgiler veren İzmir Zeytincilik Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun’a, Yatağan İlçe Tarım Müdürü Ayşe Didem Biber ve diğer ilgili görevlilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.