Yatağan’da Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında  düzenlenen Turizm Haftası  dolaysıyla Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de etkinlik düzenledi. Etkinlikler hafta boyunca gezilerle devam edecek.Yatağan Hacı Ömerler ...

Yatağan’da Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında  düzenlenen Turizm Haftası  dolaysıyla Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de etkinlik düzenledi. Etkinlikler hafta boyunca gezilerle devam edecek.

Yatağan Hacı Ömerler  Evinde düzenlenen açılış etkinliği  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinlikte günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Öğretmeni Yeliz Gündoğdu Kalın yaptı. Kalın; “Bacasız sanayi olarak kabul edilen turizm yaşlı dünyamızın taze çiçeğidir. Hepimizin gayet iyi bildiği gibi turizm ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi insanımızın mutlu ve huzurlu yaşaması için çok büyük öneme sahiptir. Dünyanın en güzel yerinde olan ülkemizi turistlerde büyük ilgi göstermektedir. Ülkemiz bir çok medeniyete ev beşiklik etmiş olup çok zengin bir tarihi mirasa sahiptir. Ayrıca doğal güzellikleriyle adeta bir cennettir. İlçemizde de görülmeye değer Stratonikeia, Lagina, Panamara  gibi antik kentler bulunmaktadır.   Kültürel  ve doğal güzellik  olarak da, Katrancı, Bozüyük, Pınarbaşı, Gökbel Vadisi gibi yerlere sahiptir. Ancak önemli olan bu yerleri tanıtıp buralara yerli ve yabancı turistleri getirmektir” dedi.

Buradaki etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanvekili  Tarcan Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, şube müdürleri, Stratonikeia Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Coşkun Daşbacak, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende  öğrencilerin sergilediği yöresel halk oyunları, yöresel gelin damat oyunu, büyük ilgiyle izlendi. Ayrıca öğrenciler şiir okudu ve yöresel türküler söylediler. Tören  haftanın önemi ile ilgili resim şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ikramla sona erdi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.