Yatağan’da sokak köpekleri kısırlaştırıldı

Yatağan’da belediye tarafından yapılan çalışma ile sokak köpekleri kısırlaştırıldı ve tekrar doğal ortamlarına bırakıldı.Yatağan Belediyesi Veterinerlik Servisi, çevre kalitesi yüksek ve yaşanabilir bir kent için çevre...

Yatağan’da sokak köpekleri kısırlaştırıldı

Yatağan’da belediye tarafından yapılan çalışma ile sokak köpekleri kısırlaştırıldı ve tekrar doğal ortamlarına bırakıldı.

Yatağan Belediyesi Veterinerlik Servisi, çevre kalitesi yüksek ve yaşanabilir bir kent için çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalar kapsamında Yatağan’da, "Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma" projesi kapsamında anlaşma sağlanan uzman bir ekip ve mobil araç ile başıboş sokak köpeklerini kısırlaştırdı.

Yatağan Belediyesi’nin başlattığı proje ile getirtilen uzman bir ekip Veteriner Hekim Ahmet Okatan yönetiminde, "Gezici Köpek Kısırlaştırma Aracı" ile çalışmalarını tamamladı. Yatağan’ın değişik noktalarında yakalanan başıboş çok sayıda köpek, mobil araçta aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırıldı.

Denge Veterinerlik Kliniği ve Yatağan Belediyesi arasında imzalanan protokole göre Denge Veteriner Kliniği tarafından toplanan köpeklere yapılan operasyonun ardından postoperatif bölüme alınan köpekler, kuduz aşıları, parazit iğneleri ve kulak küpeleri takılarak tekrar sokağa salındı.

Çalışmanın başarıyla tamamlandığını söyleyen Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, "Bu proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Çalışmamızda çok sayıda hayvan aşılanarak kısırlaştırılmıştır. Bu arada belediye olarak bu çalışmaları yaparken diğer ilçe, belde ve köylerden ilçemize oldukça fazla hayvan bırakıldığını gözlemledik. Önümüzdeki günlerde bu konuyla da ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.