Yatağan’da Seçmen Kağıtları muhtarlarda

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için geriye sayım başladı. Seçmen bilgi kağıtları muhtarlarda dağıtılmaya başladı.Edinilen bilgilere göre 21 nisan tarihinde  İlçe Seçim Müdürlükleri tarafından Mahalle...

Yatağan’da Seçmen Kağıtları muhtarlarda

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için geriye sayım başladı. Seçmen bilgi kağıtları muhtarlarda dağıtılmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre 21 nisan tarihinde  İlçe Seçim Müdürlükleri tarafından Mahalle Muhtarlıklarına verilen seçmen bilgi kağıtları 25 Mayıs tarihinde geri verilecek. Kalan seçmen bilgi kağıtları seçmenin oy kullanacağı sanık torbasına koyulacak. Ancak seçmenlerin oy kullanacağı sandığın   numarası ve seçmen sıra numarası yazılı olan bilgi kağıtlarının seçmenin önceden almasında fayda olduğu belirtildi.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına başlayan  Yatağan Yeni Mahalle Muhtarı Ali İhsan Kuru;  “Seçmenler nedense hep son zamana kadar bekliyor. Ben elimden geldiğince ayırıp yardımcı olsamda seçmenlerin bilgi kağıtlarını zamanında almasında fayda var. Üzerinde bilgi kağıdı olanlar oy kullanacağı sandığın hangi okulda olduğunu sandık ve sıra numarasını bilmesi çok önemli’dedi.

İlçe seçim Müdürü Nedim Bayazıt’tan edinilen bilgilere göre  Yatağan’da, 80 mahallede 34 bin 985 seçmen 123 sandıkta oy kullanacak. Seçmenlerin oy kullanırken üzerlerinde mutlaka vatandaşlık numarası yazılı nüfuz cüzdanı bulunması gerekiyor.

 

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.