YATAĞAN’DA ÖĞRENCİLER İÇİN TARIM KONULU ÇOCUK TİYATROSU

MUSTAFA AKTAŞ-Yatağan’da İlkokul öğrencileri için Tinga ve Dedektifler adlı tiyatro oyunu sergilendi. Toprak ve suyun önemi, tasarruf, doğal kaynakların doğru ve verimli kullanılması, tabiatın korunması, tabiata saygı duyma...

YATAĞAN’DA ÖĞRENCİLER İÇİN TARIM KONULU ÇOCUK TİYATROSU

MUSTAFA AKTAŞ-

Yatağan’da İlkokul öğrencileri için Tinga ve Dedektifler adlı tiyatro oyunu sergilendi. Toprak ve suyun önemi, tasarruf, doğal kaynakların doğru ve verimli kullanılması, tabiatın korunması, tabiata saygı duyma gibi kavramlar eğlenceli bir şekilde anlatıldığı ve Yatağan Gençlik Merkezinde sergilenen tiyatro oyununu İlçe Merkezinden ve Köy okullarından gelen öğrenciler 4 seans halinde izleme fırsatı yakaladı.

Gelecek nesillere tarımı tanıtmak ve sevdirmek, doğa bilinci oluşturmak, sanat yoluyla öğrencilere ulaşarak farkındalık ve bilinç oluşturmak adına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Tinga ve Dedektifler” adlı çocuk oyunu Yatağan’da öğrencilerle buluştu.

Ödüllü yazar ve yönetmen Dağlar Uygur’un kaleme aldığı ve İsmail Şimşek, Orkun Tepeköylü ve Sabahattin Akan’ın oynadığı  “Tinga ve Dedektifler” adlı tek perdelik oyunda, Karga Tinga’nın yaşadığı köyde derenin kaybolması ile düştüğü telaş ve kaygılarla birlikte, üretilen çözüm önerileri, oyunun belli bir bölümünde izleyiciler de dahil edilerek ilgi çekici bir şekilde aktarılıyor. Tarım ve gıda temalı doğal kaynakların verimli ve doğru kullanılmasına vurgu yapılan oyunda; iyilik, fedakârlık, yardımlaşma gibi erdemli duygular da yan tema olarak işleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, oyunu İlçe Tarım Müdürü Ayşe Didem Biber ve öğrencilerle birlikte izledi.

Çocuklara tarımı sanat yoluyla anlatmak ve onlarda kalıcı bir bilgi birikimi sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Yatağan’da öğrencileri tiyatro ile buluşturduklarını ifade eden İlçe Müdürü Alemdar,  “Gıda israfı, su tasarrufu gibi sadece ülkemizin değil tüm dünyanın geleceğini etkileyecek konularda çocuklarımızın bilinçli bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan “Tinga ve Tarım Dedektifleri” tiyatro oyununu ilçemizdeki tüm ilkokul öğrencilerimiz izleme fırsatı bulacaklar. Tiyatroyu izleyen tüm çocuklarımız salondan birer tarım dedektifi olarak ayrıldılar. Projenin hazırlanmasında ve Oyunun gösteriminde emeği geçenlere tüm öğrencilerim ve öğretmenlerim adına  teşekkür ediyor, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tinga ve dedektifleri adlı çocuk tiyatrosu 15 Haziran 2022'ye kadar Muğla genelinde 32 bin öğrenciye ücretsiz olarak izletilmesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.