Yatağan’da Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

Her yıl 13-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Yatağan’da, ‘Yatağan  Termik Enerji Üretim AŞ’ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikle başladı.Düzenlenen etkinliğe, Yatağan Garnizon...

Yatağan’da Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

Her yıl 13-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Yatağan’da, ‘Yatağan  Termik Enerji Üretim AŞ’ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikle başladı.

Düzenlenen etkinliğe, Yatağan Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Kıspet, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Seda Kur’an-ı Kerim Okuma” yarışmasında il birincisi seçilen Yatağan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ferhat Çakır’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sıla Yarpuz’un okuduğu şiirle sürdü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yatağan İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz, bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla kutlandığını söyledi. Toplu yaşama alanlarında, öfkeye bağlı şiddetin arttığını dile getiren Yılmaz, “Artık birbirimize tahammül edememeye başladık. Basitçe meseleler yüzünden birbirimizi üzmeye başladık. Yani birlikte yaşamanın gerektirdiği sorumlulukları ve hakları, maalesef ihmal eder olduk. Hâlbuki hepimiz, birbirimizin cenneti olmalıyız” şeklinde konuştu.

Bozulan toplumsal yapının tekrar inşasında İslamiyet’in önemli bir rolü olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “İnsanlık değerlerimizden uzaklaştığımız ve bazı sorumluluklarımızı ihmal ettiğimiz için gerek çevremizde, gerekse İslam coğrafyasında, bizlerin kalplerini derinden yaralayan hadiseler cereyan etmektedir. Kan, gözyaşı, şiddet ve terör, ülkemizin yanı başında olmaktadır. Dünyamızın en büyük ihtiyacı, yeniden kendini sorgulamaktır. Birleşmiş Milletlerin, iyilik ve adalette birleşebilmesi için dua etmeliyiz. Tarihimiz, bizlere birlikte yaşamanın en güzel örneklerini verdi. En yakın çevremizle tekrar bir bağ kurmalıyız. Önce aileden, sonra akraba, komşu ve toplumumuzla bir bağ kurarak, fakir, kimsesiz ve gariplerle ilgilenmeliyiz.”

Daha sonra İl Müftüsü Koçak kürsüye gelerek etkinliğe katılanların Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı. Konuşmalarından ardından, tasavvuf konseri verilirken etkinlik, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans ile sona erdi.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.