YATAĞAN’DA GAZİLER GÜNÜ ANLAMLI KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Yatağan’da Anma Programı ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İstiklal mücadelesinin en büyük zaferlerden olan Sakarya Meydan Muhaberesinde gösterdiği...

YATAĞAN’DA GAZİLER GÜNÜ ANLAMLI KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Yatağan’da Anma Programı ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İstiklal mücadelesinin en büyük zaferlerden olan Sakarya Meydan Muhaberesinde gösterdiği cesaret ve liderliğinden dolayı 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanının verilişinin bu sene 100. Yıldönümü olan 19 Eylül “Gaziler Günü” Yatağan’da kapsamlı bir Anma Programı ile kutlandı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ VE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Anma Programı saat 10.00’da Kuva-yı Milliye Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma töreni ile başladı. Programa Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Garnizon Komutan Vekili Hava İkmal Yüzbaşı Yasin Bozkurt, Belediye Başkan Vekili İsmail Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, siyasi parti yöneticileri ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  Gaziler ve Gazi aileleri, daire amirleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende, Kuva-yı Milliye Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Yatağan Belediyesinin Çelenklerinin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün önemini anlatan konuşmayı, Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Müberra Alagöz, yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Muharip Gaziler Derneği Yatağan Şube Başkanı, aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Ali Karahan’ın gaziler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

GAZİNİN KONUŞMASI İSE DİNLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

“Her gazimiz, her şehidimiz milletimizin ortak değeridir. Türk milleti topyekûn gazi bir millettir.” diyen Muharip Gaziler Derneği Yatağan Şube Başkanı Ali Karahan “Bu toprakların Her tarafında şehitlerimizin, gazilerimizin kanları vardır. Ecdadımız Anadolu’ya gelirken yüreğinde imanı, elinde kılıcıyla bu toprakları baştan sona fetih etmiştir. Alparslan ile başladık, Osman Gazi ile yürüdük ve Gazi Mustafa Kemal ile Cumhuriyet’i inşa ettik.” Dedi.

Bu Millet, Aziz vatan toprağımız üzerinde gözü olanlara karşı görev verildiğinde vatanı uğruna ölmeye davul zurna eşliğinde giden bir millettir.” diyen Karahan, “Nasıl Çanakkale’de, İstiklal mücadelemizde ve Kıbrıs’ta olduğu gibi; eline silah alıp devletimizi bölmeye çalışanlara karşı kuzey Irak’ta ve Suriye’ de olduğu gibi ve demokrasimize karşı girişilmiş darbe karşısında 15 Temmuz’da olduğu gibi bu millet vatanı, bayrağı ve ezanı uğruna gözünü kırpmadan canını vermeye hazır olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.” Dedi.

“Allah tarafından kutsal sayılan değerleri koruma ve kollama görevi kaderine kutsiyet yazılmış bireylere nasiptir.” diyen Karahan tüm gazilerimizin Gaziler Gününü tebrik ederek “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından okunan şiirler ile tören programı sona erdi.

GAZİLERLE BİR ARAYA GELİNDİ

Törenden sonra Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü ev sahipliğinde Gaziler ve gazi aileleri için Yatağan Belediyesi Hacı Ömerler Atatürk Kültür Evinde ikram düzenlendi. Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü burada gaziler ve gazi aileleriyle sohbet etti.

Program sonunda Yatağan Kaymakamı Onur KÖKÇÜ ve İlçe Protokolü tarafından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Karahan’ın Bencik mahallesindeki evine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretin ardından İş Güvenlik Harekâtı Gazisi Piyade Er Onur Çolak’ın Bozüyük Mahallesi mezarlığında bulunan mezarı ziyaret edilerek mezarı başında dualar okundu.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.