Yatağan’da futbol şöleni başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Yatağan Bahar Kupası Halı Saha Turnuvası” düzenlenen törenle başladı. Törende, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırmayı hedeflediği...

Yatağan’da futbol şöleni başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Yatağan Bahar Kupası Halı Saha Turnuvası” düzenlenen törenle başladı. Törende, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırmayı hedeflediği projelerin de müjdesi verildi.

Yatağan Belediyesi’nin girişimleriyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Yatağan ilçesinde “Bahar Kupası Halı Saha Turnuvası” düzenlendi. 35 takımın katıldığı turnuvanın açılış töreni, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü Sosyal Tesislerindeki halı sahada düzenlendi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörü Yüksel Akın ve Enerji Direktörü Serdar Toprak, CHP Muğla eski Milletvekili Ali Arslan, CHP İlçe Başkanı Kamil Genek, mahalle muhtarları ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, turnuvanın üç gencin gayreti ve isteğiyle başladığını söyledi.

Gençlerin taleplerini yerine getirmek için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Işık, “Yerel yönetim olarak sizlerin spor yapmasını sağlamak, bizim görevlerimiz arasında. Bu nedenle bu turnuvayı ilçemizde büyükşehir ile ortaklaşa yapmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Şimdi 18 yaş büyük sizler oynayacaksınız, bu seferde 18 yaş altı gençler de ‘bizim için de hazırlayın turnuva’ dediler herhalde onlar için de hazırlayacağız. Tabi burada ben Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanını görmüşken söyleyeyim, ‘bizde tesis yok.’ Buradan isteyelim. Tabi ki tesis olmadan da bu işleri başarıyoruz. Biliyorsunuz bir okçuluk ve çim hokeyi takımımız var. Bunlar şampiyon takımlar. Bir de Yatağansporumuz var. Oda BAL’da. Sahamız yok. 60 dönümlük bir yerimiz var. O da büyükşehrin desteğiyle yapılacak” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan ise, 60 dönümlük arazide imar çalışmalarının başladığını fakat önceliklerinin Çamlık mevkisinde yapımı duran yüzme havuzu tesisi olduğunu söyledi.

Yarım kalan inşaatın yeniden projelendiğini ve ihale aşamasında olduğunu belirten İnan, şunları söyledi:

“Bencik Mahallemizde şuan başladık, bir halı saha ve bahsi geçen okçuluk takımının çalışabileceği bir ok atış alanın yapacağız. Valimiz ve muhtarlarımızla yakinen görüşüyoruz, onların da projelerini gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Turnuvaya gelince biz büyükşehir belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle bu tür turnuvaları yapmaktan son derece mutlu oluyoruz. Bu turnuvaları Yatağan’da yapmaktan da son derece gururluyuz. Sizlerin bu turnuva esnasında kaynaşarak dayanışma içerisinde mahalle muhtarlarımızın bir araya gelerek dostluk ve barış içerisinde davranması dileğiyle başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından oynanan ilk maçın santrasını Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan yaptı.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.