Yatağan’da, Doğal Taş Müzesi açılıyor

Yatağan Belediyesi 1 milyon yıllık ilginç görüntüler sergileyen doğal taşların sergilenmesi için müze açılması konusunda çalışma başlattı. Mermer atıklarından oluşan ilginç taşlar belediye binasının etrafına konuyor.Türkiye’nin...

Yatağan’da, Doğal Taş Müzesi açılıyor

Yatağan Belediyesi 1 milyon yıllık ilginç görüntüler sergileyen doğal taşların sergilenmesi için müze açılması konusunda çalışma başlattı. Mermer atıklarından oluşan ilginç taşlar belediye binasının etrafına konuyor.

Türkiye’nin Mermer ihtiyacının yüzde 30’nu Muğla İli karşılarken, bunun da yüzde 15’i Yatağan’da üretiliyor. Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “ İlçede büyüklü küçüklü birçok mermer fabrikası ve ocağı faaliyet göstermektedir. Bu sektörde ilçe merkezi ve mahallelerde bin 500 kişiye istihdam sağlanmaktadır.” Dedi.

Oğuz; “Böylece sektör İlçeye büyük girdi sağlıyor. Sektörün tanıtılması doğaya bırakılan artıkların değerlendirilmesi geri kazanım sağlaması için yeni tesisler açılarak el işleme sanat atölyeleri açılması gerekiyor.  Bu sayede mermerin zerresi bile değerlenir zayi olmaz. Bilindiği üzere mermer artıkları ilaç sanayi yem sanayi boya sanayi gibi birçok işletmede kullanılmaktadır. Biz yatağan Belediyesi olarak her zaman sektöre yardımcı olmaktayız ve bu kapsamda 1 milyon yıllık ilginç görüntüler sergileyen doğal taşların sergilenmesi için müze açılması konusunda çalışma başlattık. Yöremizde 2 bin 500 yıl önce antik dönemde mermer işçiliği yapıldığı arkeologların çalışması sonucu tespit edilmiştir. Mermer atıklarından oluşan ilginç taşlar Belediye binasının etrafında uygun yerlerde sergilenmeye başlamıştır.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.