YATAĞAN’DA DENETİM SIKI TUTULACAK

MUSTAFA AKTAŞPandemide yeni denetimli normalleşmeye geçilmesinden dolayı Orman İşletme Müdürlüğünde Kaymakam Onur Kökçü başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda İlçenin hasta sayında kritik noktada olduğu vurgulanarak...

YATAĞAN’DA DENETİM SIKI TUTULACAK

MUSTAFA AKTAŞ

Pandemide yeni denetimli normalleşmeye geçilmesinden dolayı Orman İşletme Müdürlüğünde Kaymakam Onur Kökçü başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda İlçenin hasta sayında kritik noktada olduğu vurgulanarak denetimlerin sıkı tutulacağı belirtildi.

İlçe Kaymakamı Onur Kökçü başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Jandarma komutanı Resul Murat Kılıçarslan, Emniyet Müdür vekili Emre Arslan, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Şirin Celep, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Burada ilk sunumu yapan İlçe Sağlık Müdürü Fırat Yazıcı, İlçede şu anda 62 pozitif hasta 8 kişi hastanede yatan odluğunu söyledi. Yazıcı,  “Kritik noktadayız tedbirlere mutlaka uyulmalı. Aşılama devam ediyor ancak bazı vatandaşlarımız aşıya gereken ilgiyi göstermediğini görüyoruz. Bu hastalıktan kurulmanın tek yolu aşıdır. Kullandığımız aşı şu anda Dünyada en iyi aşıdır. Koruyucu özelliği %85 hastaneye yatışı önlemede 100de %100 düzdür.  Aşı sırası alma konusunda sıkıntı çeken varsa İlçe sağlık müdürlüğümüze gelsin, her konuda yardımcı olup aşı olmasını sağlarız” dedi.

KÖKÇÜ:  “TEDBİRLERİ SIKI TUTACAĞIZ”

İlçe Kaymakamı Onur Kökçü’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Pandemide yeni denetimli normalleşmeye geçtik, ancak tedbiri elen bırakmak yok. Genelgeye göre hareket edeceğiz. Her kurum kendi denetim ekibini oluşturacak.  Hata sonlarında sokağa çıkma yasağı olduğu Pazar günü herkes kurallara uyacak.  Gerekli izinleri olmayan vatandaşlar kendine en yakın markete gidecek. Bu konuda MOBESE kameralarından da izleme yapılacak. Amacımız halkımızı zora sokmak değil bir an evvel vakaları azaltarak normalleşmeye tamamen dönmektir. Bunu da kurallara uyarak başarırız. Yatağan halkı bu konuda duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz de, “Bilindiği üzere İlimiz kahverengi listede yani önce sarıya sonra yeşile dönmemiz gerekiyor. Bunu resmi ve sivil kurumlar olarak hep beraber başaracağız. Yatağan İlçe sağlık Müdürlüğümüzün çakışmaları İl genelinde örnek gösteriliyor” ifadesini kullandı.

Denetimlerin her gün süreceği belirtilerek vatandaşların kurallara uyması gerektiğinin altı çizildikten sonra her kurum denetimlerini yapmaya başladı.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.