Yatağan’da çifte etkinlik

Muğla’nın Yatağan İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Kadın Platformu ve Yatağan Belediyesi etkinlik düzenledi. Yatağan’da Kadınlar önce yürüdüler sonra halay çektiler. Ardından Belediyenin düzenlediği yemekli eğlenceli...

Yatağan’da çifte etkinlik

Muğla’nın Yatağan İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Kadın Platformu ve Yatağan Belediyesi etkinlik düzenledi. Yatağan’da Kadınlar önce yürüdüler sonra halay çektiler. Ardından Belediyenin düzenlediği yemekli eğlenceli konsere katıldılar.

Yatağan Kadın Platformunun etkinliği saat 11.00 de Madenci heykeli önünden yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Siyasi partiler ve Sivil toplum kuruluşları destek verirken polis geniş güvenlik aldı. Ellerinde taşıdığı pankartlarla çeşitli slogan atan kadınlara çevreden de alkışlayanlar oldu. Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesini takiben yürüyen kadılar Atatürk anıtı önünde toplandı. Burada günün önemini belirten konuşmayı Zeynep Aksu yaptı. Aksu, kadın cinayetlerinin sona ermesini isteyerek kadın istismarı ve cinsiyet ayrımının da yapılmamasını istedi.

Işık, zeybek oynadı

Yatağan’daki diğer etkinlik ise saat 13.00 de GELİ Sosyal Tesisleri Lokalinde Yatağan Belediyesi tarafından düzenlendi. İkramlı yapılan etkinlikte TRT İzmir Türk Halk müziği sanatçısı Sevcan Gökçen söylediği türkülerle katılanları coştururken Belediye Başkanı H. Haşmet Işık Zeybek oynadı. Çok sayıda kadının İştirak ettiği etkinlikte konuşan Başkan Işık yaptığı, yapmayı düşündüğü çalışmaları sosyal hizmetleri anlattı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.