Yatağan ve Kavaklıdere’deki muhasebeciler bilgilendirildi

Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler  Yatağan Sosyal Güvenlik Şubesi Müdürü Aysel Demirelli tarafından  bilgilendirildi.Muğla, SMMM  Yatağan Temsilciisi Selahi...

Yatağan ve Kavaklıdere’deki muhasebeciler bilgilendirildi

Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler  Yatağan Sosyal Güvenlik Şubesi Müdürü Aysel Demirelli tarafından  bilgilendirildi.

Muğla, SMMM  Yatağan Temsilciisi Selahi Kesiktaş öncülüğünde   Oda  Temsilcilik Salonunda toplanan  Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler yeni yasalar hakkında bilgi sahibi oldular.

Yatağan Sosyal Güvenlik Şubesi Müdürü Aysel Demirelli toplantıya katılan  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere,  6552 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Kanunda ki yapılan değişikler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Demirelli; yasalarda yapılan değişikler,  2015 yılından önce bağlanan aylıklara Temmuz/2015 tarihinden  itibariyle emeklilerimize yapılacak ödemeler,  İş-kur kursiyerlerinin GSS kapsamına alınması, Sosyal Güvenlik Destek primi kesintisinin 01.07.2015 tarihinden itibaren %15’den %10’a düşürülmesi,  4/b sigortalılarının prime esas kazançların da yapılan düzenleme,  4/b sigortalıların 12 aydan fazla borcu bulunanlar ile ilgili olarak 6552 sayılı kanunda yapılan düzenlemeler hakkında bili aktarırken, ayrıca Genel Sağlık Sigortası borcu bulunan ancak halen gelir testine gitmeyen vatandaşların gelir testine gitmeleri ve yapılandırmaya müracaat sürelerinin 6 ay uzatıldığı bilgisi ile ev hizmetlerinde 10 günden az ve 10 günden fazla çalışanlara yönelik yapılan düzenlemeler olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 400 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.