Yatağan Tes-İş Sendikası’nın hukuk zaferi

Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi, Dalaman Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinde çalışan üyeleri için imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesinin işveren tarafından uygulanmaması üzerine hukuksal mücadele başlatmasının...

Yatağan Tes-İş Sendikası’nın hukuk zaferi

Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi, Dalaman Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinde çalışan üyeleri için imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesinin işveren tarafından uygulanmaması üzerine hukuksal mücadele başlatmasının ardından dava sendikaya üye işçilerin lehine sonuçlandı.

Mustafa Aktaş

Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi, Dalaman Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinde çalışan üyeleri için imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesinin işveren tarafından uygulanmaması üzerine hukuksal mücadele başlatmıştı. Açılan davalar sendikaya üye işçilerin lehine sonuçlandı.

Davaya ilişkin açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve aynı zamanda Türk-İş Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, Türkiye’nin en çok dava açan sendika şubelerinden birisi olduklarını hatırlatarak, “Üyelerimizin haklarını çıkarlarını korumak bizim görevimiz. Biz sendikacılık yapıyoruz. Dalaman Akköprü Hidroelektrik Santralinde Yüksek Hakem Kurulu tarafından Bağıtlanan Toplu İş sözleşmesini taşeron şirket tanımadı, uygulamadı. Üyelerimizin sözleşmeden doğan hakları ile geriye dönük alacaklarını maaşlarına yansıtmadı. Üyelerimizin hakları hukuksuz bir şekilde gasp edildi. Bizde Sendika olarak üyelerimiz adına hukuksal mücadele başlattık, üyelerimiz adına davalar açarak konuyu yargıya intikal ettirdik. Uzun bir yargılama sonunda adalet emekten yana tecelli etti” dedi.

“DİĞER DAVALAR DA ÜYELERİMİZİN LEHINE SONUÇLANACAKTIR”

“Bu karar Toplu İş Sözleşmesi imzalandıktan sonra, uygulamaktan kaçınan işverenlere bir ders olmuştur” diyen Erçelik, emsal niteliğinde bir karar olduğunu söyleyerek, “Dalaman Akköprü Hidroelektrik Santralinde çalışan üyelerimizin alamadıkları Toplu İş Sözleşme farklarını hesaplarına havale ettik. Tes-İş Yatağan Şubesi olarak üyelerimizin emeğinin ve alınterinin yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bizlere inandıkları, güvendikleri ve dava sürecini sabırla bekledikleri için tüm üyelerimize Sendikamız Tes-İş adına teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum. Ancak Dalaman Akköprü’nün davaları henüz bitmiş değil, devam ediyor. Ben inanıyorum ki bu davayı kazandıysak arkası gelecek diğer davalar da üyelerimizin lehine sonuçlanacaktır. Ayrıca KİT’lerde taşeronlaşma hala devam ediyor. Artık kamuda taşeronlaşmanın son bulmasını istiyoruz. Mevcut düzen sürdürülebilir olmadığı gibi, işçiler arasında ayrıma sebebiyet vermektedir. KİT’lerde çalışan taşeronların tamamının kadroya alınması gerekmektedir. Buradan bu süreçte bizlere her türlü desteği veren başta Sendikamız Genel Başkanı Ersin AKMA ve Genel Merkez Yöneticilerimize, hukukçularımıza ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.