Yatağan tarımına can suyu

Yatağan'a yapılması planlanan Girme Barajı çalışmalarının 2013 yılı içinde başlayacağını tahmin ettiklerini belirten Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan tarımının bu baraja ihtiyaç duyduğunu belirterek...

Yatağan tarımına can suyu

Yatağan'a yapılması planlanan Girme Barajı çalışmalarının 2013 yılı içinde başlayacağını tahmin ettiklerini belirten Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan tarımının bu baraja ihtiyaç duyduğunu belirterek emek veren herkese teşekkür etti.

1995 yılından bu yana Yatağan gündeminden düşmeyen ancak bir türlü somut bir gelişme elde edilemeyen Girme Ilıca Barajı'nın 2012 yatırım programına alınmasının ardından memnuniyetini dile getiren Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan tarımının bu baraja ihtiyacı olduğunu belirterek, proje aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapa Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday; “ 1995 yılından beri gündemde olan ancak bir türlü yatırım programına alınamayan yapımı yılan hikâyesine dönen Girme Ilıca Barajının 2012 yılı yatırım programına alınması bizleri çok memnun etmiştir. 2012 yılı Ekim ayında ihalesinin yapılması düşünülen Baraj ihalesinin projedeki bazı eksiklerin giderilmesi için 2013 yılına sarkmıştır. 26 Ekim 2012 tarihinde sulama kanaletleri ihalesi yapılmış 8 Ocak 2013 tarihinde Barajın ön ihalesi yapılacak ihaleye girebilecek firmalar belirlenecek 40 gün sonra da kesin ihalesi yapılacaktır. İnşallah yeni bir aksilik çıkmazsa 2013 yılı içinde temeli atılacaktır. Bu barajın yatırım programına alınmasında ihale aşamasına getirilmesinde bizlere destek olan DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve Hesler Daire Başkanlığına Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü ve Personeline Sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven'e, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz'e, AKP’li Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şahbaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.