Yatağan Polisi’nden “Hat” uyarısı

Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son zamanlarda sık sık gündeme gelen telefonla kontör dolandırıcılığı vakalarına karşı vatandaşı bilgilendiriyor.Yurt genelinde sık sık meydana gelen telefonla kontör dolandırıcılığı...

Yatağan Polisi’nden “Hat” uyarısı

Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son zamanlarda sık sık gündeme gelen telefonla kontör dolandırıcılığı vakalarına karşı vatandaşı bilgilendiriyor.

Yurt genelinde sık sık meydana gelen telefonla kontör dolandırıcılığı vakalarının Yatağan'da da artış göstermesi Yatağan Emniyet Müdürlüğü'nü tekrar harekete geçirdi.

Bilindiği üzere Yatağan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisleri daha önce de bu konuya özel önem vermiş, ilçenin pek çok yerine asılan broşürlerle vatandaşlar uyarıldığı gibi konu sosyal medya aracılığı ile de gündeme getirilmişti.

Son zamanlarda Yatağan'da benzer vakaların artış göstermesi üzerine bu yönde yapılan uyarılar tekrar yoğunluk kazandı.

Yatağan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu tarafından konu hakkında yapılan uyarılarda; "Albay'ın eşine tacizde bulunmuşsunuz", "Savcı'yı tehdit etmişsiniz", "Emniyet müdürü bu numaradan aranmış ve hakaret edilmiş", "PKK kullandığınız sim kartını kopyalamış, operasyon düzenleyeceğiz, yardımınız gerekiyor" gibi yöntemlerle dolandırıcılık yapan şebekelerin her gün farklı bir yol denediği belirtilerek; “ Polis Para veya Kontör Talep Etmez” anlayışına vurgu yapılıyor ve bu gibi olaylara itibar edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek; “buna benzer telefonlar alındığında hemen emniyet güçlerine bildirilmeli. Artık vatandaşlarımız Emniyet Müdürlüğünün yeni kurduğu bir sistemle kendi üzerlerine kaç tane telefon hattı olduğunu da öğrenebiliyorlar. Vatandaşlarımız Mobil Hat Sorgulama Sistemi'ni kullanarak kendi haklarını savunabilecekler. Vatandaşlarımız https://hatsorgulama.btk.gov.tr adresinden kendi bilgileri dışında açılan hatları bularak yasal işlem başlatabilirler. Her konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık” deniliyor.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.