YATAĞAN MADEN İŞÇİLERİ, SOMA ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANDILAR

MUSTAFA AKTAŞYatağan Maden İş Sendikasına bağlı yaklaşık 50 kişilik üye, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı faciasında hayatını kaybeden madencilerinin mezarlarına karanfiller bırakıp dualar ettiler.Soma'da 13...

YATAĞAN MADEN İŞÇİLERİ, SOMA ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANDILAR

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan Maden İş Sendikasına bağlı yaklaşık 50 kişilik üye, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı faciasında hayatını kaybeden madencilerinin mezarlarına karanfiller bırakıp dualar ettiler.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madenci yaşamını yitirdi. Türkiye'nin en büyük maden faciası, tüm vatandaşların hafızalarına acı olarak kazındı. Ülke günlerce Soma'da yaşananlara kilitlendi, gözyaşı döktü, ailelerin acılarına ortak oldu.

Acının merkezi haline gelen Soma'da Yatağan Maden İş Sendikasına bağlı aynı meslektaşları olan şehit madencilerin mezarlarının yanı başında gözyaşı döküp dua okudu.

13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada 301 maden işçisinin hayatını kaybettiğini anımsatan Yatağan Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanı Osman İlhan,  “Aradan geçen 7 yıllık sürede, acıların hafiflemediğini aksine daha da artmıştır, bu acıyı sadece yakınlarını kaybedenlerin ailelerin değil, işçi sınıfının da unutmadığını ve hiçbir zaman unutturmayacağız” dedi.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.