Yatağan Festivali’ne görkemli açılış

Yatağan Belediyesi 15. Gençlik, Sanat ve Kültür Festival, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik yürüyüşüyle başladı.Yatağan İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali, Yatağan Kaymakamlığı...

Yatağan Festivali’ne görkemli açılış

Yatağan Belediyesi 15. Gençlik, Sanat ve Kültür Festival, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik yürüyüşüyle başladı.

Yatağan İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali, Yatağan Kaymakamlığı ve Belediye tarafından ortaklaşa düzenlendi.  Festival, Atatürk  Kültür Merkezinde El emeği  sergisi açılışı yapıldıktan sonra  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Yürüyüşüyle başladı. Amfi Tiyatroda Festival Ateşi  yakıldıktan sonra Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Burada konuşan Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Festivaller, birlik, dayanışma, kaynaşma demektir. Bu etkinliklerimiz devam edecektir. Gösterilerin çoğunda kendi çocuklarımız yer almaktadır.  Halkımız burada kendi çocuğunu torununu izlemektedir. Bu çok güzel bir duygudur. Gençlerimize imkan sağlandığında  neler yapabileceğini burada göstermektedir. Birlik ve beraberliğimizi korumak  ilişkilerimizi geliştirmek için festivallerimiz devam edecektir.  Sosyal etkinliklerin merkezi olan İlçemize  Festivalimiz 4 boyunca  devam edecektir”dedi.

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de; “Yatağan Kaymakamlığı ve Belediyemize bu güzel etkinliği düzenledikleri için teşekkür ediyor kutluyorum. 15 yıldır devam eden festivale katılım çok büyük oturacak yer yok. Yöresel kültürümüzü yaşatmak geçmiş ile gelecek arasında köprü olmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Yarın 19 Mayıs Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gün bu anlamda yapılan yürüyüşün önemi de büyük. Ben hepinizi saygı ile selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Festival daha sonra Amfi Tiyatroda ASFAD  halk oyunları gösterileriyle devam etti.  Büyükler ve miniklerin gösterileri büyük ilgiyle izlendi.

Yatağan Belediyesi 15. Gençlik, Sanat ve Kültür Festivaline binlerce kişinin yanı sıra, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Emniyet Müdürü Ali Özher, eski CHP Milletvekili  Gürol  Ergin,AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin,  CHP İlçe Başkanı Kamil Genek, MHP İlçe Başkanı Serkan Uzun, CHP Milletvekili Adayları Akın Üstündağ, Süleyman Girgin, MHP Milletvekili Adayı Peyami Cinaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri muhtarlar katıldı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.