Yatağan Festivali sona erdi

Yatağan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali Cuma akşamı Yatağan Kaya Köstepen Şehir Stadyumu’nda düzenlenen Banu Soner ve Feridun Düzağaç konseri ile sona erdi. Yaklaşık 5...

Yatağan Festivali sona erdi

Yatağan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali Cuma akşamı Yatağan Kaya Köstepen Şehir Stadyumu’nda düzenlenen Banu Soner ve Feridun Düzağaç konseri ile sona erdi. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konser ve festival renkli görüntülerle sona erdi. 

17 Haziran pazartesi günü kortej ve festival ateşinin yakılması ile başlayan Yatağan Belediyesi 13. Geleneksel Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali düzenlenen konserler ile sona erdi. Cuma akşamı Yatağan Kaya Köstepen Şehir Stadyumu’nda düzenlenen Banu Soner ve Feridun Düzağaç konserine yaklaşık 5 bin kişi izledi. Konserde ilk olarak sahneye Türk Sanat Müziği Sanatçısı Banu Soner çıktı. Soner söylediği şarkılar ile konser alanını dolduranları coşturdu. Konser sonrası Banu Soner’e katılımı nedeni il Yatağan Belediyesi adına plâket sunuldu. Konserde sahneye ikinci olarak Feridun Düzağaç çıktı. Konser alanını dolduran vatandaşlar şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Sevilen sanatçı Düzağaç'ın şarkılarıyla coşan vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konser, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Şarkı aralarında konuşma yapan Feridun Düzağaç; “umarım umutlarımızın korkularımızdan daha büyük olacağı günler yaşarız. Bizler siyaset üstü inşalarız, şarkıcı, sanatçı yazarlarız kalbimizden sadece iyilik ve güzellik geçer ve kimse bize vatanı nasıl sevmemiz gerektiğini öğretemez. Ben Taksim’deki Gezi Parkı’ndaki ağaçlardan can bulan hareketin ve direnişin içinde yer almaktan ve gençlerin ülkeleri için kafa yorduklarını, kalplerini titrettiklerini görmekten bir vatandaş olarak çok mutluyum. İçinde olmaktan da onur duyuyorum. Bugün gazeteler aynı manşetleri korku ile atabilir ama umarım ki yakında bütün gazeteler, bütün televizyonlar iyiliğin güzelliğin hakim olduğu, kardeşçe yaşayacağımız ve yüzümüzü güneşe döneceğimiz bir Türkiye’nin haberlerini yapmak zorunda kalacaklar. Bu iradenin karşısında kimse duramayacak. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Kapanışta başkandan mesaj

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık tarafından katılımı için Feridun Düzağaç’a çiçek ve plâket sunuldu. Feridun Düzağaç konseri sırasında sahneye çıkan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık yaptığı konuşmada; “Son günlerde yaşananlara rağmen bu memlekete kimseyi yangözle baktırmayacağız. Bu konuda gençlerimize inanıyor ve güveniyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabe’de herşeyi anlatıyor. Meydanı boş bırakarak bu ülkeyi peşkeş çektirmeyiz. Ülkemize bir İran rejiminin gelmesine müsaade etmeyiz. Bu o kadar kolay değil. Bizler her zaman Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde konuştu. Başkan Işık konuşmasının devamında belediye çalışmaları hakkında halkı bilgilendirdi. Başkan Işık konuşmasının bir bölümünde ise son günlerde gündemde olan özelleştirmelerden bahsetti. Özelleştirmeye her zaman karşı olduklarının altını çizen Başkan Işık; “ diyorla ki Yatağan’da bazı siyasilerin, bazı kurumların destekleri ile termik santralimizi, kömür işletmelerimizi peşkeş çekmek istiyorlar. Biz kesinlikle Yatağan halkı olarak bu özelleştirmelerin karşısındayız. Özelleştirmeye hayır diyoruz” dedi.

Konser alanına Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı tarafından üzerinde ‘Enerjide özelleştirmenin sonu karanlıktır, pahalılıktır’ yazılı pankart asıldı.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.