Yatağan Arenası şenlendi

Yatağan Belediyesi geleneksel deve güreşine havanın güzel olması ve ücretsiz olması dolaysıyla çok büyük ilgi oldu. Güreş alanı ve çevresi adeta panayır yerine dönerken, güreşleri yaklaşık 30 bin kişi izledi.Yatağan Belediyesi...

Yatağan Arenası şenlendi

Yatağan Belediyesi geleneksel deve güreşine havanın güzel olması ve ücretsiz olması dolaysıyla çok büyük ilgi oldu. Güreş alanı ve çevresi adeta panayır yerine dönerken, güreşleri yaklaşık 30 bin kişi izledi.

Yatağan Belediyesi 15. Geleneksel Deve Güreşleri orman kavşak sahasında yapıldı. Bu yılki güreşler  İstiklal marşının okunması, saygı duruşu, dua okunması ve kurban kesimiyle başladı.  Ege Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden 140 meşhur devenin katıldığı güreşlere 30 bin civarında vatandaş izledi.

Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, burada yaptığı konuşmada; “Bu yıl 15. Deve güreşi festivalimizi yine sizlerle birlikte düzenliyoruz. Sizlerle gurur duyuyorum. Yörük kültürünü hep beraber yaşatacağız. Ancak bu Germencik deve güreşlerinde kalp krizi sonucu kaybettiğimiz personelimiz sevgili kardeşin Kazım Zeybek’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ben güreşlerimize katkı sağlayan herkese, Yatağan halkına, uzaktan gelen misafirlerimize, deveci kardeşlerimize’ çok teşekkür ediyorum” dedi.

Işık daha sonra, Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan,  Muğla  Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Garnizon Komutanı İ Kamil Kıspet, Emniyet Müdürü Ali Özher ’e  ve bu yıl güreşlere sponsor olan iş adamı Mehmet Serdaroğlu’na  Plaket sundu.

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün’de yaptığı konuşmada Kültürel değerlerin önemini vurguladı. Gürün, Yörük kültürünü 15 yıldır sürdüren Başkan Işık’a kutluyorum.  Kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak çok önemli. Şu birlik ve beraberliği görünce ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günleri aşacağına daha çok inandım. Hiç kimse karamsar olmasın, Herkese  saygı ile selamlıyorum’ dedi.

Güreşlere, Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan,  Muğla  Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı  Ali Çelik,  CHP İl Başkanı Mürsel Alban,  CHP Milletvekilleri Tolga Çandar, Prof Dr. Nurettin Demir, eski Milletvekilleri Zeki Çakırroğulları,Fevzi Topuz,  Garnizon Komutanı İ. Kamil Kıspet, Emniyet Müdürü Ali Özher, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin gümüş, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Fethiye Yörük Obaları Derneği Başkanı Ramazan kıvrak, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve  30 bin vatandaş izledi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.