Yatağan ADD’den Bayrak ve Kurtuluş paneli

Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan  Şubesi  ‘Bayrak ve Kurtuluş’ adlı Panel düzenledi.  Yatağan Belediyesi Toplantı Salonunda  düzenlenne paneli ADD genel Sekreteri Lütfü Kırayoğlu yönetti. Panelin...

Yatağan ADD’den Bayrak ve Kurtuluş paneli

Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan  Şubesi  ‘Bayrak ve Kurtuluş’ adlı Panel düzenledi.  Yatağan Belediyesi Toplantı Salonunda  düzenlenne paneli ADD genel Sekreteri Lütfü Kırayoğlu yönetti. Panelin konuşmacıları ise   Hemşire Yıldız Namdar ve Emekli Öğretmen Bahattin Uyar’dı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan  Şubesi Başkanı Turgay Mutlu’nun açılış konuşmasından sonra  konuşan Bahattin Uyar, “95 Yıl önce bir Milli Kahraman Samsun’a doğru yola çıktı. Gençliğe hitabesinde belirttiği gibi Ülkemiz cebren ve hile ile  işgal edilmişti. Ülkeyi yönetenler gaflet ve delalet içindeydi. Mustafa Kemal  Atatürk ortaya çıkana kadar, her bölge  kendi örgütünü kurmuştu kendi bölgelerini savunacaklardı.  Atatürk, Amasya genelgesiyle  halkı birlik olmaya  çağırdı çünkü onun kafasında yenilmek yoktu  ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek, düşünce ve görüşlerini aktardı.

Eşinin gözleri önünde PKKlılar tarafından acımasızca öldürüldüğünü belirten  Yıldız Namdar; “Burada bu anlamlı günde sizlerle olmaktan çok mutluyum.  Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan  Şubesi Başkanı Turgay Mutlu ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Şu anda kurtuluş savaşında, Çanakkale’de  Vatanı kurtarmak için bile bile ölüme giden kahramanları  görüyorum.Vefakar Türk Milleti önünde saygı ile eğiliyorum. Vatan kurtuldu ancak şu anda gelinen nokta hiç hoş değil. Terör örgütü başı ile görüşmeler yapılıyor.  Büyük Ortadoğu projesi adı  altında bir belirsizliğe gidiyoruz. Benim eşimi gözümün önünde yalvarmama rağmen acımadan öldürenlerle iş birliği yapılıyor. Kavga ediyorlarmış gibi gösteriliyor.” Dedikten sonra düşüncelerini paylaştı.

Panel soru cevap ve sohbet şeklinde devam etti.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.