Yasak asayiş olaylarını azalttı

Muğla Kent Güvenlik Konseyi toplantısında, gece saat 22.00’den sonra getirilen alkollü içki satışının yasaklanmasından sonra geceleri asayiş olaylarında azalma olduğuna dikkat çekildi.Muğla Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında...

Yasak asayiş olaylarını azalttı

Muğla Kent Güvenlik Konseyi toplantısında, gece saat 22.00’den sonra getirilen alkollü içki satışının yasaklanmasından sonra geceleri asayiş olaylarında azalma olduğuna dikkat çekildi.

Muğla Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında asayiş, trafik ve çocukların suçlardan arındırılmasına yönelik yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda, gece saat 22.00’dan sonra alkollü içi satışının yasaklanmasının asayiş olaylarını azalttığına dikkat çekildi.

Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan Başkanlığında Valilik 75’inci Yıl salonunda gerçekleştirilen toplantıya Emniyet, Zabıta, Milli Eğitim, Muhtarlar Birliği, Üniversite ve Sağlık temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Salih Gürhan, yasaların uygulanmasına yönelik çalışma yapmak ile mükellef olduklarını belirtti.

Yasaktan sonra olaylarda azalma oldu

Muğla merkezde asayiş ekiplerinin ve araç sayısının arttırıldığına dikkat çeken Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Bülent Erol, “Mahalle ekiplerimizi sabitledik. Amacımız mahalle sakinlerinin polisini tanımalarını sağlamak. Merkezde hırsızlık olaylarında azalma oldu. Fakat kent güvenliği için özellikle akşamları aydınlatma konusunda sıkıntılar devam ediyor. Bu da hırsızlık olaylarının artmasına neden olabilir. Bunun yanında alkollü içki satışının gece saat 22.00’dan sonra satışının yasaklanması ile benim kişisel kanaatim asayiş olaylarında azalma olduğu yönünde” dedi.

Kemer ve hız denetimleri arttı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yunus Kurucan, denetimlerde hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verdiğini belirtti. Kurucuan, “Son 10 aylık dönem içinde Muğla merkezde ölümlü bir tek trafik kazası meydana gelmedi. Muğla merkez araç sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde bir araca sahip. 2,2 kişiye bir araç düşüyor. Bu Avrupa Birliği ortalaması. Türkiye geneli ise 2,3. Muğla’da en önemli konu alkole bağlı kazaların yüksek olması. Biz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak denetimlerin yanında eğitici çalışmaları da yürütüyoruz. İl genelinde 33 bin 800 öğrenciye trafik güvenliği ve eğitimi konusunda eğitim verdik. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları ve esnafımıza da trafik eğitimi konusunda bilinçlendirmek için seminerler düzenledik” dedi.

Okul irtibat polisleri

Çocuk Şube Müdürü Ergin Sıcakdemir ise ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projesi kapsamında eğitimlerin devam ettiğini açıkladı. Sıcakdemir, “38 okulumuzda okul irtibat polisleri görevlendirildi. Bunun yanında çocuklarımızı suç ve zararlı alışkanlıklardan korumak için internet kafe gibi yerlerde denetimler sıklaştırıldı. Sorumluluk alanımızda meydana gelen aile içi şiddet, cinsel taciz ve intihar gibi olaylara karşı çocuklar için eğitim seminerleri verdik. Türkiye ortalamasının üzerinde bir boyanmanın yaşandığı Muğla’da en fazla mağdur olan kesim çocuklar. Aile evsisinden yoksun kalan çocuklar adeta suça itiliyor. Bu konuda da müdürlük olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.