Yarım asırlık hasret giderdiler

Fethiye Ortaokulu’nda 1959 yılında 2. Sınıfta okuyan 45 arkadaş 54 yıl sonra bir araya gelerek yarım asırlık bir hasret giderdiler.1959 yılında Fethiye Ortaokulunun 2. Sınıfında okuyan 45 sınıf arkadaşı 54 yıl aradan sonra...

Yarım asırlık hasret giderdiler

Fethiye Ortaokulu’nda 1959 yılında 2. Sınıfta okuyan 45 arkadaş 54 yıl sonra bir araya gelerek yarım asırlık bir hasret giderdiler.

1959 yılında Fethiye Ortaokulunun 2. Sınıfında okuyan 45 sınıf arkadaşı 54 yıl aradan sonra Fethiye’de bir araya gelerek anılarını tazelediler. Birçoğu torun sahibi olan 45 kişi gecede bol bol anılarını tazelerken, bundan sonraki yıllarda da bir araya gelme sözü verdiler.

Sınıf başkanı Nevzat Aybek, 54 yıl sonra bir araya gelmenin mimarı olurken, sınıfta okuyan arkadaşlarının isimlerini telefon numaralarını tespit etti. Onları tek tek aradı ve herkes buluşma ayı olarak Eylül ayını belirledi. Düzenlenen yemeğe 45 kişi katıldı. Nevzat Aybek, Bu tür birlikteliği geleneksel hale getireceklerini ve her yıl Fethiye’de bu toplantıyı düzenleyeceklerini açıkladı.

Yemeğe Oğuz Solmaz ve Aydın Saatçı Almanya’dan, Marmaris’li Apti Yaltırık İstanbul’dan katıldılar. Genellikle İzmir’e yerleşmiş eski arkadaşlarının bazılarının da ülkenin çok çeşitli yörelerinden geldiğini anlatan Nevzat Aybek yarıya yakınının ise Fethiye’de yaşadığını açıkladı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.