Yaramaz’ın yaramazlığı veterinerlik etti

Menteşe ilçesine bağlı Çiftlik köyünde hayvancılıkla uğraşan Ünal İnce adlı vatandaşa ait Yaramaz adlı sevimli oğlağın yaramazlığı kendisini veterinerlik etti. İkizi ile oyun oynayan sevimli oğlağı ayağı demir korkuluklara...

Yaramaz’ın yaramazlığı veterinerlik etti

Menteşe ilçesine bağlı Çiftlik köyünde hayvancılıkla uğraşan Ünal İnce adlı vatandaşa ait Yaramaz adlı sevimli oğlağın yaramazlığı kendisini veterinerlik etti. İkizi ile oyun oynayan sevimli oğlağı ayağı demir korkuluklara kıstırması sonucu kırıldı. Ailenin ve sürünün adeta maskotu olan sevimli oğlak sahibi tarafından hemen veterinere getirildi. İlk muayenesini yapan Veteriner Hekim Yusuf Kayacık, oğlağın sağ ayağının bilek kısmına yakın yerde kırık tespit etti. Kayacık, oğlağın ayağını alçıya aldı.

Çiftlikte hayvancılıkla uğraşan Ünal İnce’nin sürüsünün içinde bulunan Kılkeçi cinsi keçi yaklaşık 2 ay önce ikiz oğlak yavruladı. Anne keçinin sütü oğlaklara yetmeyince oğlaklardan birisi sürü içindeki diğer keçilerin sütünden emerek beslenmeye başladı. Bir çok keçiden süt emen sevimli oğlak iyi beslendiği için semiz ve enerjik bir oğlak oldu. Bunun üzerine sahipleri oğlağa “Yaramaz” adını verdiler. Yaramaz önceki gün ikizi ile oyun oynarken ayağını demir korkuluklara kıstırdı. Ünal İnce ve eşi tarafından vakit kaybetmeden araçla Veteriner Hekim Yusuf Kayacık’a getirildi ve tedaviye alındı.

Oğlağın ailesinin bir parçası ve sürünün maskotu haline geldiğini söyleyen Ünal İnce; “ Yaramaz’ın annesi yaklaşık 2 ay önce ikiz yavru dünyaya getirdi fakat sütü her ikisine yetmedi. Biz de çareyi diğer keçilerin sütünden emzirmekte bulduk. İyi beslendiği için de çok hareketli ve enerjik bir oğlak oldu biz de adını Yaramaz koyduk. İkizi ile oynarken ayağını korkuluğa kıstırdı. Çok endişelendik ve hemen veterinere getirdik. Tedavi edildi. 20 gün sonra tekrar yaramazlık yapmaya başlayacak” dedi.

Sevimli oğlağın tedavisini yapan Veteriner Hekim Yusuf Kayacak ise; “ Ünal İnce Çiftlik köyünde hayvancılıkla uğraşıyor. Bu duyarlı davranışından dolayı kendisini kutluyorum. Ayağı kırılan oğlağı kestirmek için kasaba götürmek yerine tedavisi için getirdi. Sağ ön ayağında kırık tespit ettik ve alçıya aldık. Kırık kaynayacak. 20 gün sonra alçıyı çıkartacağız ve Yaramaz tekrar sürünün içine katılacak ve yaramazlıklarına devam edecek. Hayvana verdiği bu değerden dolayı Ünal İnce ve ailesini tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.