YANGINLARA HIZLI MÜDAHALE

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılında sorumluluk bölgesindeki 26 yangına ortalama 15 dakikada ulaşarak müdahale etti.Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılının yangın raporunu açıkladı. Son 10 yıllık...

YANGINLARA HIZLI MÜDAHALE

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılında sorumluluk bölgesindeki 26 yangına ortalama 15 dakikada ulaşarak müdahale etti.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılının yangın raporunu açıkladı. Son 10 yıllık dönemde meydana gelen yıllık ortalama 23,7 yangında yıllık ortalama 8,25 hektar alan yanarken, 2012 yılının rakamlar ise 23 adet yangında 5,05 hektar alanın yandığı şeklinde açıklandı. 2013 yılının sonuçları ise; meydana gelen 26 yangında 5,20 hektar alanın yandığı şeklinde açıklandı. Ayrıca 2013 yılında meydana gelen yangınlara ortalama 15 dakikada müdahale edildiği öğrenildi.

Sadece orman yangınlarına müdahale etmeyen Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, kırsal alanda meydana gelen çok sayıda yangına da müdahale etti. 2012 yılında kırsal alanda meydana gelen 43 yangında 19 hektar alanın zarar gördüğü yangınlara müdahale eden Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılında ise meydana gelen 12 adet yangında 9,16 hektar alanın zarar gördüğü yangınlara da müdahale etti.

1 dozer, 7 arazöz ve su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 78 işçi ve 7 su toplama çukuruyla yangın sezonu boyunca 7/24 hazır kıta bekleyen Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin, 2014 yılı yangın sezonunun çalışmalarına şimdiden başladığı öğrenildi.

Yangın sezonunun bir önceki yıla oranla daha başarılı geçtiğini belirten Yatağan Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, “Bir önceki yıla oranla yangın sayısı artsa da yangında zarar gören orman arazisinde bariz bir azalma var. Bunda en büyük etken; 15 dakika gibi kısa bir sürede yangına müdahale eden ekiplerimizdir. Bu yüzden kendilerini kutluyorum. Orman yangınlarının büyük bir çoğunluğu dikkatsiz nedeniyle meydana gelmektedir. Ufak bir dikkatsizlikle yangın çıkmasına ve önünü almakta zorlanacağımızı büyük yangınlara sebebiyet verilebilir. Bu yüzden vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle havaların da soğumasıyla ısınma amaçlı yakılan ateşlerin söndürülmeden bölgeden uzaklaşılmaması gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.