Yangınlara daha hızlı müdahale edilecek

Bünyesinde Datça ilçesini de bulunduran Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü; dağlık ve ormanlık alanlarda yaptırdığı beton su toplama çukurlarıyla, denize uzak mevkilerde, yangınla mücadele gücünü arttırdı.Marmaris Orman...

Yangınlara daha hızlı müdahale edilecek

Bünyesinde Datça ilçesini de bulunduran Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü; dağlık ve ormanlık alanlarda yaptırdığı beton su toplama çukurlarıyla, denize uzak mevkilerde, yangınla mücadele gücünü arttırdı.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek konu ile ilgili verdiği bilgide; “Datça’ da Tekesuyu ve Sındı Mevkii’nde, Marmaris’te Asparan, Çetibeli ve Belensazak mevkilerinde, her biri 600 Ton kapasiteli toplam 5 adet beton su toplama çukurunun yapımını tamamladık. Özellikle denize uzak yerlerde çıkacak orman yangınlarında,  bu 3000 tonluk su kapasitemiz, yangına yapacağımız müdahaleyi oldukça hızlandıracak.Teknik olarak baktığımızda; bir yangın helikopteri tek seferde 2.5 ton su taşıyabiliyor.  Bu da su çukurlarımızdaki 3000 Ton’luk su kapatisesiyle 1200 su atımı bir yangın söndürme çalışmasını karşılar. Olası bir yangında en önemlisi;  yangına ilk müdahaleden önce, ilk ihbar çok önemli. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olurlarsa, orman yangınlarında söndürme başarı oranımız daha da artar.” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.