Yangınlar büyümeden söndürüldü

Marmaris ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında yaklaşık 10 dönüm tarım arazisi zarar gördü.Yangın ,İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Selimiye Mahallesi'nde meydana geldi. Yukarı Mezar Gediği mevkisindeki...

Yangınlar büyümeden söndürüldü

Marmaris ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında yaklaşık 10 dönüm tarım arazisi zarar gördü.

Yangın ,İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Selimiye Mahallesi'nde meydana geldi. Yukarı Mezar Gediği mevkisindeki içinde badem, Zeytin ve İncir ağaçlarının bulunduğu arazide, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi yapmaya çalışan vatandaşlar Marmaris Orman İşletme Müdürlüğüne haber verdi.

İşletme Müdürlüğü ekiplerinin havadan 1 helikopter, yerden ise 5 arazöz ile 50 kadar işçiyle yaptığı müdahaleyle yangın, ormanlık ve yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü. Yangında içerisinde badem, zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 10 dönüm arazinin zarar gördüğü belirtildi. Ekiplerin bölgede bir süre soğutma çalışması yapacağı bildirildi.

Öte yandan yangının meydana geldiği bölgeye yakın mesafedeki Turgut mahallesinde de ormanlık alandaki elektrik nakil hatlarından yangın meydana geldi.Bölgeye yakın 2 arasöz alevlere hemen müdahale ederek büyümeden söndürdü. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle çıkması muhtemel yangınlara karşı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, teyakkuza geçirildi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.