Yangınla mücadelede başarı

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü bu yıl ilçede meydana gelen orman ve arazi yangınlarında önemli düşüş olduğunu belirtti. Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında önceki yıllara oranla çok daha az sayıda...

Yangınla mücadelede başarı

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü bu yıl ilçede meydana gelen orman ve arazi yangınlarında önemli düşüş olduğunu belirtti. Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında önceki yıllara oranla çok daha az sayıda ve düşük miktardaki alanlarda yangınların meydana gelmesi sevindirdi.

Orman yangınlarında önceki yıllara göre kayda değer bir düşüş yaşandığının altını çizen Yatağan Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, “Bu konuda vatandaşlarımızın her geçen gün daha duyarlı davranıyor olmaları en önemli etkenlerin başında geliyor. Köy ve beldelerimizle birlikte bölgemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Öte yandan teşkilatımız bünyesinde görev alan bölge şeflerinden, yangın işçisi arkadaşlarıma ve arozöz şoförlerimize de yangın sezonu boyunca gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yatağan Orman İşletme Müdürülüğü sorumluluk alanındaki Yatağan Merkez Şefliği’nde 6 orman, 13 ziraat alanı, Bağyaka Şefliği’nde 5 orman, 4 ziraat alanı, Turgut Şefliği’nde 6 orman, 7 ziraat alanı, Menteşeçayı Şefliği’nde ise 2 orman, 6 ziraat alanı olmak üzere toplam 52 yangın meydana gelirken bu yangınlar sonucu 17.96 Hektar ziraat alanı, 4.04 Hektar da orman alanı zarar gördü.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.