Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde öğrencilerin, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda araştırmalar yaparak projelerini sergiledikleri Bilim Fuarı, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açıldı.

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu

Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Farklı seviyelerden öğrencilerin bilimsel çalışmalara katılımını teşvik eden bu etkinlik, gerçek dünya sorunlarına bilimsel çözümler bulma ve öğrencilerin bu süreçte aktif rol almasını amaçlıyor. 5 ile 12. sınıf öğrencileri ise kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda araştırmalar yaparak hazırladıkları projelerini sergiledi.

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’nın da katılım gösterdiği açılış töreninde, öğrencilerin projeleri büyük ilgi görürken, Kaymakam Yakuta, öğrencilerin çalışmalarını inceleyerek, onlardan bilgi aldı. Emeği geçen herkese tebriklerini ileten Yakuta, öğrencilere gelecekteki çalışmalarında da başarılar diledi.

Bilim Fuarı, bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımını sağlamak ve öğrencilerin bilimi deneyimleyerek öğrenmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Dalaman’ın genç zihinleri de üretkenliğini ve bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.