Yalıkavak’ta Tübitak Bilim Fuarı

Yalıkavak Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu’nda Tübitak Bilim Fuarı düzenlendi.Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalıkavak Emniyet Amiri İsmail Toygun, Yalıkavak Belediyesi...

Yalıkavak’ta Tübitak Bilim Fuarı

Yalıkavak Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu’nda Tübitak Bilim Fuarı düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalıkavak Emniyet Amiri İsmail Toygun, Yalıkavak Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürü Suna Küçükay başta olmak üzere çok sayıda veli katıldı.

Muğla’da 9 okulda gerçekleşen Tübitak Bilim Fuarı Bodrum’da bir tek Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 ay süren ön hazırlık döneminde 13 öğretmen, 100 öğrenci görev aldı. 60 projenin hazırlandığı fuar öncesi tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda öğrenciler folklor gösterileri sundu. Okul Müdürü Suna Küçükay destek verenlere teşekkür ederek projenin önemine değindi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak işbirliğiyle gerçekleşen projeyi Bodrum’da sadece Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu’nun ev sahipliği yaptığını ifade eden Küçükay, “Bilim Fuarı için hazırlanan projeler için fen bilimleri, matematik, görsel sanatlar, teknoloji, Türkçe ve sosyal bilgiler derslerinden faydalandık. Öğrencilerimiz çok güzel işler çıkarttılar” dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan Yalıkavak’ta bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizmiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkmak bilimsel gelişmeleri takip etmek ve teknolojik çalışmalar yapmakla olur. Gelecek nesillerimizin kendilerini geliştirmeleri ve bilimsel gelişmeleri takip etmeleri sayesinde bu gerçekleşecektir.  Bize gösterilen çağdaş aydınlık yolda buna ihtiyaç vardır. Bu vesileyle hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri öğrenciler ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Başkan Saruhan ve protokol üyeleri öğrencilerin hazırladığı stantları inceledi.

Öğrencilerin hazırladığı projeler içerisinde, kırıntı toplayıcı, kopya önleyici, çarkıfelek, sıfat labirenti, alarmlı takı kutusu, mikro kutu, tembellik masası, gizemli yastık, depolu çöp kutusu, çek sil, şemsiyeli koltuk değneği, cep telefonu ile kontrol edilen ev gibi projeler yer aldı.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.