Yabancılar da oylarını kullandı

Fethiye’ye yıllar önce yerleşmiş ve Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı uyruklu vatandaşlarda sandığa giderek oy kullandı.Fethiye Ölüdeniz’de yaşayan İngiliz uyruklu bazı vatandaşlar oy vermek için ölüdeniz ilkokuluna...

Yabancılar da oylarını kullandı

Fethiye’ye yıllar önce yerleşmiş ve Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı uyruklu vatandaşlarda sandığa giderek oy kullandı.

Fethiye Ölüdeniz’de yaşayan İngiliz uyruklu bazı vatandaşlar oy vermek için ölüdeniz ilkokuluna sabah erken saatlerde geldi. Seçmenler ile birlikte sıraya geçen İngiliz uyruklu vatandaşlar da Türkiye’de ilk kez halkın Cumhurbaşkanını kendisinin seçmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek çevrelerinde adaylar ile ilgili fazlaca propaganda yapılmasını beklediklerini, ancak bunu göremediklerini söylediler.

Türk eşi olduğunu söyleyen ve 22 yıldır Türkiye’de yaşadığını söyleyen İngiliz uyruklu Dawne Büyükkoca, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi çok güzel. Oy vermek için sandığa koştum dedi. Annesinin İngiliz babasının Türk olduğunu söyleyen Nansi Elif Pallavuşda ilk kez milletin Türkiye Cumhurbaşkanı için oy kullanması son derece güzel. Benim beklentim Türkiye’de daha çok özgürlük" dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.